Ruokakulttuuri islamin maissa

Hallenberg, Helena & Irmeli Perho

Ruokakulttuuri islamin maissa avaa kiehtovia näkymiä laajaan ruokakulttuuriin. Teos kertoo, miten alun perin yksinkertainen ruokakulttuuri kehittyi hienostuneeksi kulinarismiksi ja miten eri ruoka- ja nautintoaineita on käytetty ja käytetään niin beduiinien leirinuotiolla kuin keskiajan hallitsijoiden pöydässä ja nykypäivän aterioilla, juhlia unohtamatta. 

Ruokakulttuuri islamin maissa esittelee myös Suomen muslimien kuten tataarien, kurdien ja somalien ruokakulttuurien kirjoa. Islamin maiden kautta on maapallon laidalta toiselle välittynyt niin yksittäisiä ruoka-aineita kuin ruokalajejakin: nautintoaineista tunnetuin on kahvi, jota ensimmäisinä joivat suufimystikot. Liitteenä on kokoelma makuhermoja hiveleviä reseptejä Marokosta Kiinaan. 

Teoksen äärellä viihtyy jokainen, joka haluaa ymmärtää islamin maiden ruokakulttuurin monia merkityksiä ja kulttuurien välisiä yhteyksiä - niin ruoasta kiinnostunut herkuttelija kuin ruoka-alan ammattilainenkin. 

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524951654
Ilmestymisvuosi: 2010

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.