Tarkemmin ajatellen

Niiniluoto, Ilkka & Juha Sihvola (toim.)

Helsingin yliopiston kansleri Ilkka Niiniluodon johtama asiantuntijaryhmä pohtii isänmaan ja ihmiskunnan henkistä tilaa viidennessä yhteisessä kirjassaan. Matti Kortteinen, Liisa Uusitalo, Juha Kuisma, Paavo Löppönen, Ilkka Niiniluoto, Jari Ehrnrooth ja Juha Sihvola rikkovat pintajulkisuuden myyttejä ja paljastavat elämäntapamme kipupisteitä aiheinaan suomalaisen yhteiskunnan kärjistyvät arvoristiriidat, markkinaideologian voittokulku, myyttinen Karjala, Mannerheim, yksiöllisyys ja sivistysvaltio sekä onnellisuus, rakkaus ja suvaitsevaisuus.

Pääministeri Esko Aho pyysi syksyllä 1993 Niiniluotoa kokoamaan ryhmän, jonka tehtävänä oli esittää kansalaispuheenvuoro maamme henkisestä tilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Työryhmä julkaisi helmikuussa 1994 teoksen Suomen henkinen tila ja tulevaisuus. Hiukan pienemmässä kokoonpanossa he julkaisivat vuonna 1996 jatkoteoksen Euroopan henkinen tila ja tulevaisuus sekä vuonna 2000 globalisaation ongelmia kriittisesti käsittelevän teoksen Maailman henkinen tila ja tulevaisuus. Vuonna 2005 ilmestyi globalisoituneen elämänmuodon eettisiä ja yhteiskunnallisia haasteita käsittelevä Nykyajan etiikka.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524950886
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 17
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.