Mehilistie
Ei saatavilla

Mehiläistie

Kännö, Heikki

Toisen maailmansodan perääntymistaistelussa Luftwaffen lentäjän Stuka-kone putoaa liekehtien Kriminerämaahan. Tataarit löytävät lentäjän, voitelevat hänen vammansa rasvalla ja käärivät hänet huopiin estääkseen häntä paleltumasta hengiltä. Elämän ja kuoleman rajalla käynnistyy taiteilija Joseph Beuysin arvoituksellinen matka taiteen ja todellisuuden ytimeen. Arvoituksen perässä kulkee natsien okkultistinen tutkimusryhmä, joka SS-upseeri Alfred Riemannin mukaan on ratkaisun kynnyksellä. Miten lehtikultaan verhoutuneet, mehiläisparviin katoilevat miehet liittyvät asiaan?

Toisen maailmansodan jälkeen maan alle painunut tutkimusryhmä tarkkailee miten Joseph Beuys sulattaa rasvaa, merkitsee ristin energian lähteeksi, kannustaa ihmiskuntaa dialektiseen liikkeeseen ja saattaa jopa matkustaa ajassa. Alfred Riemann on vakuuttunut, että Beuysin avulla Kolmannen valtakunnan nousu voidaan käynnistää uudelleen.

Mutta sitä ennen ehtii tapahtua paljon. Klaus ja Dora rakastuvat jaetussa Berliinissä ja luovat taidettaanfluxus-liikkeen imussa. Lähempänä nykyaikaa elävä neworkilainen Walter, joka muistaa kaiken, haluaa ajan kiemuroihin kadonneen Janensa takaisin.

Düsseldorfin taideakatemiassa opiskellut Joseph Beuys (1921-1986) oli yksi aikansa merkittävimmistäsaksalaisista taiteilijoista. Hänen ritualistinen, humanistinen ja poliittista osallistumista korostava taidefilosofiansa puhuttelee yhä uusia sukupolvia. Beuys uskoi, että kaikki ovat taiteilijoita ja että väkivalta tulisi korvata ajattelulla ja luovuudella. Heikki Kännön spekulatiivista fiktiota ja historiallista romaania yhdistelevä esikoisteos herättää henkiin Beuysin taiteen suuret teemat. Voiko taide muokata ihmiskunnan kohtaloa? Voivatko ajatukset lävistää ajan? Jos aika on manipuloitavissa, miten käy rakkauden?

Kustantaja: Sammakko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524833356
Ilmestymisvuosi: 2017

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio0
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.