Unen hiekkarannoilla

Breton, André

Unen hiekkarannoilla - Valitut runot esittelee ensimmäistä kertaa suomeksi surrealismin johtohahmon ranskalaisen Andre Bretonin (1896-1966) merkittävimmän runotuotannon. Kokoelmaan on valittu tekstejä varhaisista dadakokeiluista 20-luvun surrealistiseen automaattikirjoitukseen ja unikuvauksiin sekä 30-luvun intiimistä rakkauslyriikasta seuraavan vuosikymmenen jylhiin, tietoisuuden rajoilla häilyviin runoelmiin.
Teoksen viiteosio valottaa tekstien taustoja ja avaa Surrealismin manifestin ja omaelämäkerrallisten kertomusten Nadja ja Hullu rakkaus kirjoittajan ajattelua ja poetiikkaa - tämän kapinallisen uneksijan, joka ikänsä kaiken vannoi runouden, rakkauden ja vapauden nimeen ja jonka usko mielikuvituksen ja ihmeellisen voimaan ei koskaan hiipunut.

"Sanokaamme asia kerrasta poikki: ihmeellinen on aina kaunista, mikä tahansa ihmeellinen on kaunista, eikä mikään muu kuin ihmeellinen ole kaunista."

 

Kustantaja: Sammakko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524833196

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter9
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria (ja Rosebud Mini)2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.