Näyttämön filosofia

Guenoun, Denis

Denis Guénounin näyttämön teoriaa käsittelevä artikkelikokoelma valottaa Sorbonnen yliopistossa opettavan professorin omaperäistä teatteriajattelua.

Guénounin tyyli on havainnollista ja pedagogista. Kirjassa hän analysoi tapaa, jolla dramaturgian ja näyttämötyön konkreettiset ratkaisut ovat kautta historian vastanneet länsimaisen filosofian peruskysymyksiin. Kirjoituksissa on myös omaelämäkerrallista perspektiiviä sekä ajankohtaista polemiikkia teatterin asemasta nyky-yhteiskunnassa ja teatterin sisäisistä uudistumispyrkimyksistä. Tyyliltään ja hengeltään Guénounin kirjoitustapa ankkuroituu tietoisesti ranskalaisen kriittisen esseistiikan traditioon.


Denis Guénoun (s. 1946) on väitellyt filosofiasta Strasbourgissa 1990-luvulla. Sen jälkeen hän on omistautunut kokonaan teatterin tekemisen herättämien filosofisten kysymysten pohdintaan sekä julkaissut aiheesta useita teoksia, joista Esa Kirkkopelto on valinnut tähän kirjaan edustavan otoksen suomalaista lukijaa ajatellen. Aiempina vuosikymmeninä Guénoun vaikutti aktiivisesti Ranskassa sekä teatteriohjaajana että näytelmäkirjailijana.

Jälkisanat teokseen on kirjoittanut Esa Kirkkopelto.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524719537
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 7719

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.