System of a down: Hollywoodin hypnootikot
Ei saatavilla

System of a down: Hollywoodin hypnootikot

Myers, Ben

Hypnoottinen hyppy populaarimusiikin kummallisimman superbändin maailmaan.

System of a Down on maailman kenties suosituin metallibändi, joka ammentaa vaikutteita rapista, punkista, glamrockista ja itäeurooppalaisesta kansanmusiikista, soittaa taloudellista imperialismia kritisoivia, surrealistisen vinksahtaneita protestimättölauluja ja ottaa aktiivisesti kantaa ajankohtaisiin poliittisiin asioihin. Se sisällyttää musiikkiinsa myös runoutta, esoteerisia kulttuuriviittauksia, politiikkaa ja dalimaista huumoria. Ei järin laskelmoidun kuuloinen menestysresepti – ja silti bändi on myynyt jo kymmeniä miljoonia levyjä!

Myersin energinen ja oivaltava bändihistoriikki luotaa uusmetallin Nirvanaksi luonnehditun bändin 11-vuotista uraa ja tuotantoa. Se peilaa bändin muusikkojen kehitystä ja bändin uraa maailmanlaajuiseen poliittiseen ilmapiiriin ja populaarikulttuurikentän muutoksiin, kuten internetin kehitykseen ja merkitykseen musiikinjakelussa, glamrockin, grungen ja numetallin nousuun ja rappeutumiseen, vuosituhannenvaihteen apokalyptisiin tunnelmiin sekä vuoden 2001 terrori-iskuihin ja niitä seuranneeseen vainoharhaiseen isänmaallisuuteen.

Samalla kun System of a Downin kulttuurihistoriallinen tausta sekä taiteelliset ja poliittiset vaikuttajat piirtyvät selkeästi näkyviin, Myers onnistuu valottamaan bändin ainutlaatuisuutta. Ja niin pitääkin: onhan bändi kiistatta mennyt tuotannossaan alueille, joille muut eivät ole uskaltautuneet, ja muuttanut siten käsitystä siitä mikä musiikissa ylipäätään on mahdollista. Tilaa saa varsinkin bändin suorapuheinen voimakaksikko, T. S Eliotilta vaikutteita ammentava, mielenlaadultaan filosofinen hymypoika Serj Tankian sekä temperamentiltaan oikukkaampi ja arvaamattomampi biisintekijä Daron Malakian.


Ben Myers on muun muassa Kerrangissa ja Q-lehdessä kannuksensa hankkinut rocktoimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut teokset Green Day – amerikan idiootit ja uuspunkin kukoistus, Muse – Inside the Muscle Museum ja John Lydon: The Sex Pistols, PiL & Anti-Celebrity. Hänellä on myös oma levy-yhtiö Captains of Industry.

Myers haastatteli System of a Downia bändin ensimmäisellä Englannin-kiertueella vuonna 1999 ja on seurannut yhtyettä siitä alkaen.


Teoksesta sanottua:

”Myersin innostunut ja äärimmäisen perusteellinen esitys tempaa lukijan mukaansa.”
– Classic Rock

”Myersin teokset ovat intohimoisia ja todellisuudentajuisia ja pohjautuvat aina perusteelliseen tutkimustyöhön.”
– Record Collector


www.benmyers.com
www.systemofadown.com

Kustantaja: LIKE
Sidosasu:
ean: 9789524719476
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.