Elonmerkit

Harrison, M. John

Maagisen realismin kaunistamaa scifiä.

Isobel tahtoo lentää. Hän seurustelee lain rajoilla liikuskelevan Mick Rosen kanssa, mutta hän on tyytymätön, hän tahtoo enemmän. Hän on kaunis, mutta hän tahtoo olla kauniimpi. Hän on maahan sidottu, mutta hän tahtoo siivet. Niinpä hän päättää hankkia geneettistä apua uudesta dna:sta ja alkaa muuttua.

Harrison on mestari rakentamaan syviä ihmishahmoja ja pysäyttäviä hetkiä. Elonmerkeissä hän on luonut ilmapiirin, joka tihkuu saavuttamattomia unelmia. Kirja tuo lukijan eteen tulevaisuuden, joka on jo ulottuvilla, sekä haaveet, jotka pysyvät ulottumattomissa. Harrison havainnoi modernia maailmaa terävin, anteeksiantamattomin silmin.


Vuonna 1945 syntynyt M. John Harrison on brittikirjallisuuden omaperäisimpiä visionäärejä. Harrisonin harvalukuinen romaanituotantonsa on aina kulkenut rohkeasti omia polkujaan. Hän on kirjallinen vaikuttaja, jonka ajatukset ovat vahvasti ohjanneet englantilaisen kirjallisuuden suuntaa ja päämääriä aina 1960-luvun lopulta lähtien.

Like on julkaissut häneltä aiemmin romaanit Eilisen mystinen sydän ja Valo, joka voitti Tähtivaeltaja-palkinnon vuoden 2004 parhaana scifikirjana.


Harrisonin teoksista sanottua:

"Huomion arvoinen... Elonmerkit on loistava hybridi, joka sekoittaa scifiä ja korkeakirjallisuutta lumoavaan satuun. Harrisonin dystopinen näkemys Britanniasta hallitsemattoman bioteknologian varjossa on pelottava."
- Sunday Times

"M. John Harrisonin Valo on mestariteos millä tahansa kirjallisuuden kriteereillä arvioituna. Valo vaatii lukijaltaan suurta panostusta, mutta palkkiona on huikea näky ihmisen ja todellisuuden ytimen kohtaamisessa."
- Jussi Ahlroth, Helsingin Sanomat

"Vahvasti kirjoitettu Eilisen mystinen sydän on ihmeellinen, synkkä sairaskertomus. Välillä lähes unenomainen kuvaus todellisuuden ja kuvitelmien risteämisestä. Tähän kirjaan voi jäädä pahasti koukkuun."
- Toni Jerrman, Tähtivaeltaja

"Elonmerkit on romaani, joka muuttuuu sitä paremmaksi, mitä pitemmälle sitä lukee."
- Erkki Widenius, Portti Science Fiction

"Elonmerkkien ilmaisu ja kerronta on taidokkaan omalaatuista, mutta eispekulaatiivinen aihe pitää romaanin jalat maankamaralla."
- Oskari Rantala, Kiiltomato.net

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524719377
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.