Puheenvuoroja Klitsusta

Kemppi, Eeva (toim.)

Helsingin Kellariteatteri on omaleimainen ja aktiivisesti toimiva harrastajateatteri, joka vuonna 2006 täyttää 50 vuotta. Vuosien varrella teatterin riveistä on noussut runsas ja näyttävä joukko kulttuurielämän vaikuttajia, kuten ensimmäisinä vuosina mukana olleet Esko Salminen, Antti Litja, Katriina Rinne ja Anssi Mänttäri. Myöhemmin "Klitsun" henkeä ovat olleet luomassa Jukka-Pekka Palo, Arto af Hällström, Reidar Palmgren, Irina ja Katja Krohn, Jani Volanen ja Heidi Räsänen ja monet muut teatterimme valovoimaiset tekijät.

Juhlavuoden kunniaksi julkaistava kirja kurkistaa kellarin hämäryyteen, jonne 1950-luvun entistä "uppiniskaisempi, kapinallisempi, vapaudenhaluisempi ja jopa hillitön" nuoriso tuupattiin järkevän vapaa-ajantoiminnan pariin. Nuorisokasvatuksen hengessä perustetusta Klitsusta on sittemmin kehkeytynyt maineikas harrastajateatteri, jossa on tilaa kokeilla ja uskaltaa.

Teoksen runsas kuvitus luo elävän kuvan lähes 250 ensi-iltaa käsittävästä kunnianhimoisesta ohjelmistosta. Teatterintekijöiden ja -tutkijoiden puheenvuorot antavat monipuolisen kuvan Kellariteatterin historiasta ja tarjoavat uutta tietoa suomalaisesta teatterielämästä, muun muassa teatterikoulutuksen ja teatterikentän muutoksista.

Kirja julkistetaan Kellariteatterin juhlaviikolla 25.-29.10.

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524718035
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 771

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.