Jos korkealla pelottaa

Jha, Raj Kamal

Mies ja nainen kohtaavat keskiyöllä tapahtuneessa raitiovaunuonnettomuudessa ja rakastuvat toisiinsa.
Toimittaja saapuu pikkukaupunkiin tutkimaan lapsen raiskausta ja murhaa.
Monien lähikortteleissa sattuneiden itsemurhien järkyttämä nuori tyttö alkaa pelätä, että hänen vanhempiensa henki voi olla vaarassa.

Nämä kolme tarinaa lomittuvat romaanin maailmassa, jossa mikään ei ole aivan sitä miltä näyttää. Silti kaikki on oudolla tavalla tuttua. Kirja seuraa henkilöidensä vaiheita myötätuntoisesti ja arvokkaasti heidän vajotessaan salaisuuksiensa ja elämiensä rauhoittaviin syvyyksiin.

Tämän romaanin Intian voi tuntea kaikilla aisteillaan. Keskiluokkaisten suurkaupunkilaisten elämä kehitysmaan arjessa jäteongelmineen, väestöräjähdyksineen, sähkö- ja vesikatkoineen on kiinnostavaa ja konkreettisuudessaan harvinaista luettavaa. Jos korkealla pelottaa luo harvinaisen realistisen kuvan modernista Intiasta. Tarinasta puuttuvat intialaiselle kirjallisuudelle tyypilliset suurperheet – tilalla ovat ydinperheet ja yksinäiset, joita nyky-Intiassa on paljon. Jha kirjoittaa maallisesta Intiasta kliseitä purkaen.


Raj Kamal Jha (s. 1966 Kalkutassa) on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista edelleen Intiassa asuvista kirjailijoista. Jha kirjoittaa yksilöiden tarinoiden ja fantasioiden kautta yleismaailmallisesti tärkeää proosaa vahvalla paikallisella leimalla, toimittajan tarkkuudella. Häneltä on suomennettu myös teos Sininen päiväpeite (Like, 2001).

”Maaginen – voimallinen teos” – Evening Standard

”Tämän romaanin myötä Intian kirjallisuus lähes varttuu aikuiseksi.” – John Fowles

"Jha on onnistumut kirjoittamaan romaanin, joka napsahtaa kiinni kuin käsiraudat. Upeaa proosaa, täyttä runoa."
- Seppo Järvinen, Kiiltomato

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524717045
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.