Tyttö ja tupakka

Duteurtre, Benoît

Musta komedia, jonka elementtejä ovat yhteiskunnan lähes paranoidi tupakanvastaisuus ja lasten oikeuksien aggressiivinen korostaminen.

Maailma on muuttunut valtavaksi päiväkodiksi, jossa tupakointi on kielletty ja valtansa humalluttamat lapset määräävät kaikesta. Nelikymppinen mies, väärinymmärretty ja uhanalainen olento, polttaa salaa tupakan työpaikkansa vessassa. Pieni tyttö yllättää hänet itse teosta ja syyttää pedofiliasta. Lapsista koottu tuomioistuin tuomitsee miehen, ja kansainvälisen tosi-tv:n yleisö äänestää kuolemantuomion puolesta. Pieni virheliike on tehnyt miehestä hirviön, jonka lunastettavaksi jäävät vuosisatojen synnit.

Ranskalaisen Benoît Duteurtren (s. 1960) kafkamainen kertomus puolustaa aikuista ihmistä häviävänä luonnonvarana. Hän on kotimaassaan paitsi tunnettu kirjailija ja musiikkikriitikko, myös kulttuuristen pommien räjäyttelijä samaan tapaan kuin Michelle Houellebecq ja Frédéric Beigbeder.

”Kannattaa valmistautua. Duteurtren maalaama maailma – ilman aikuisia, tupakkaa ja perisyntiä – on meidän tulevaisuutemme.” – Le Point


"Kirjallisuuden oikeuksiin kuuluu provosoida - kunhan se tehdään hyvin. Duteurtre on taitava vinoilija."
- Jan Blomstedt, Helsingin Sanomat

"Vaahtokarkin imelä kansipaperi huijaa, sisältö on silkkaa sapekasta satiiria ja mustaa huumoria. Ja mikä riemastuttavinta, satiirin kohteena on tavanomaisten ja jo moneen kertaan rusikoitujen syntipukkien asemesta eurooppalainen uushyveellisyys."
- Antero Viinikainen, Kaleva

"Taiten paperille kirjattu kafkamainen kertomus, jossa lasten palvonta, tupakoitsijoiden kriminalsointi ja tositelevisio-ohjelmat on vedetty loogisiin äärimmäisyyksiin."
– Toni Jerrman, Tähtivaeltaja

"Söpöstä ulkoasustaan huolimatta Duteurtren satiiri on lähes sietämättömän julmaa luettavaa"
– Portti Science Fiction

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524717038
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.