Rakkauden välittäjä

Hankamäki, Jukka

Mitä Simone Weil ajatteli rakkaudesta ja kärsimyksestä? Mitä hän sanoi vallasta, valtiosta ja tieteestä? Kuka hän oli?

Ranskalaisen Simone Weilin (1909–1943) ajattelussa pyhän ja pahan analyysit nivoutuvat ravistelevaan kulttuurikritiikkiin ja eettisen elämänkäytännön etsintään. Lyhyeksi jääneen elämänsä aikana Weil ehti muotoilla vallan ja väkivallan olemuksesta sekä eurooppalaisen ajatteluperinteen tilasta tarkkanäköisen tulkinnan, jonka vaikutukset heijastuvat myös meidän aikaamme. Weilissä yhdistyi harvinaisella tavalla äärimmäisen individualistinen mietiskelijä ja sosiaalisesti vastuuntuntoinen kansalainen; hän oli filosofi, joka eli niin kuin opetti.


Filosofian tohtori Jukka Hankamäen tutkimus Rakkauden välittäjä on kattava esitys kulttuurimme muotokuvana pidetystä filosofista. Teos valaisee monipuolisesti Weilin yhteiskuntafilosofiaa ja uskontokritiikkiä, perehdyttää lukijan hänen ajattelunsa mystisiin puoliin sekä avaa kattavan näköalan hänen koko elämäänsä.

Kustantaja: Like-pokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789524716888
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: T84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.