Tarvittava ruumis

Semprún, Jorge

Vuoden 1944 säälimättömän kylmänä talvena keskitysleirien keskusjohto lähettää nootin Buchenwaldin Gestapon toimistoon: Vieläkö siirtovanki Jorge Semprún, ikä 20 vuotta, rekisterinumero 44.904, elää? Leirin kommunistivangit keskeyttävät nootin kulun. Tarvitaan ruumis. Suunnitelmana on vaihtaa Semprúnin ja kuolemaatekevän vangin henkilöllisyydet.

Ahdistus toisen paikan ottamisesta sekoittuu tunnekuohuiseen matkaan läpi aikojen ja paikkojen. Muistoissa vilahtavat miehitetty Pariisi, vastarintaliikkeen ystävät ja toverit, naishahmoja sekä taianomaisia säkeitä. Kaikesta huokuu toivo ja yhteenkuuluvaisuuden henki – elintärkeät kauhun vastavoimat.


Jorge Semprún syntyi vuonna 1923 Madridissa. Hän joutui Buchenwaldin keskitysleiriin toimittuaan vastarintaliikkeessä Saksan miehittämässä Ranskassa. Kirjoittamisen hän aloitti vuonna 1964, ja hänet on palkittu urallaan useaan otteeseen. Hän toimi myös Espanjan kulttuuriministerinä vuosina 1988–1991.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524715928
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Holokausti

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.