Nooan lapsi

Schmitt, Eric-Emmanuel

Olkoon tämä meidän yhteinen salaisuutemme, suurin salaisuutemme, jota emme paljasta henkemme uhallakaan. Vannotko?
Vannon.

Vuonna 1942 Josef on seitsemänvuotias. Juutalaisvainoissa hän joutuu eroon vanhemmistaan ja isä Pons ottaa hänet huostaansa. Tämä avarasydäminen pappi ei kuitenkaan tyydykään pelastamaan vain sieluja. Mitä hän yrittää Nooan tavoin pelastaa maailmassa, jota väkivallan hyökyaalto uhkaa?

Nooan lapsi perustuu tositapahtumiin. Roomalaiskatolinen isä André pelasti toisen maailmansodan aikana 231 juutalaispoikaa holokaustilta. Hän pelasti myös poikien identiteetin opiskelemalla heidän kanssaan talmudia ja opettamalla heille hepreaa.


Nooan lapsi jatkaa aiemmin ilmestyneiden Herra Ibrahim ja koraanin kukkaset ja Oskar ja Roosamamma -pienoisromaanien elämänviisasta kerrontaperinnettä. Teokset kuuluvat sarjaan nimeltä Le cycle de l’invisible eli ”Näkymättömän sykli”, jossa kirjailija pohtii eri uskontoja elämänarvojen ohjenuorina. Eric-Emmanuel Schmitt kirjoittaa myös näytelmiä, Oscar ja Roosamamma sai ensi-iltansa Helsingin kaupunginteatterin näyttämöllä keväällä 2005, pääosassa Kristiina Elstelä.


”Niille, jotka uskovat hyvän voittoon, kaikesta huolimatta."
- Anna Vartiainen, Anna

"Schmittin romaani on takuuvarma kertomus, joka huipentuu kiepautukseen maailmansodasta viime vuosien israelilaisten ja palestiinalaisten taisteluihin. Selviytymistarinoissa on voimaa."
- Pasi Hirvonen, Karjalainen

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524715911
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.