Kulutuksen sävel. Suomalaisen mainoselokuvan musiikki 1950-luvulta 1970-luvulle

Kilpiö, Kaarina

Ajatar on Forumissa...
Ainutlaatuinen tutkimus suomalaisesta mainosmusiikista: sävelmistä, renkutuksista ja runonpätkistä, jotka me kaikki tunnemme!

Audiovisuaalisen mainonnan musiikki on läsnä lähes jokaisen suomalaisen arkipäivässä. Mitä tuhannet pienet musiikinpätkät kertovat suomalaisesta lähimenneisyydestä?

Kulutuksen sävel tutkii suomalaisen mainoselokuvan musiikkia kolmen muutoksentäyteisen vuosikymmenen ajalta. Pienimuotoista käyttömusiikkia tutkimalla kirja kuvaa aikaa, jolloin muokkautuivat uusiksi niin viestintä, populaarimusiikki, mainonta ja kuluttaminen kuin suomalaisten arkinen äänimaisema yleisestikin. Vai oliko kaikki lopultakaan uutta? Äänellisessä mainonnassa kuulemme edelleen runsaasti elementtejä, jotka ovat pysyneet samoina tai uudistuneet vain pinnalta.

Kirjassa kohtaavat musiikkikulttuurin sekä suomalaisen arkielämän ja kuluttamisen historiat. Eri aikakausien mainosmusiikin tekijöiden näkemykset työstään ja kuulijoistaan kertovat, mitä mainosten ääniraidoille on kulloinkin päätynyt ja mistä syistä. Mainosanalyyseissa ovat mukana kaikki ääniraitojen elementit, ja mukana oleva dvd-levy vie lukijan kokemaan omakohtaisesti vanhojen mainosfilmien maailman.


"Ei-akateemisen lukijan kannalta Kilpiön taloutta, sosiaalihistoriaa ja taiteentutkimusta yhdistävän väitöksen antoisinta luettavaa ovat käytännön mainosanalyysit. Esimerkiksi Kipparikvartetin mainosuraa käsittelevä pitkähkö jakso on mainiota ajankuvaa, joka sopii iltalukemiseksi jokaiselle vähänkin suomalaisen viihteen historiasta kiinnostuneelle."
- Pekka Raittinen, Markkinointi & Mainonta

"Kilpiön päätelmien taustalla vaikuttaa vankka historiantuntemus. Käsittely on johdonmukaista, ja siitä muodostuu tunne, että kirjoittaja hallitsee syvällisesti kohteensa."
– Lotta Skaffari, Lähikuva

"Mainosanalyysit ajankohtansa yhteiskuntakontekstissaan ovat ehdottomasti kirjan mielenkiintoista antia. Selkeinä ne aukeavat myös musiikintutkimuksen ulkopuolisille lukijoille."
– Lotta Skaffari, Lähikuva

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524715782
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 78

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 17
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.