Pallinaaman paluu

Peltonen, Ari

Kädessäsi on kirja, jota ei yksinkertaisesti vain ole voitu jättää kirjoittamatta. Pallinaaman paluu on jatkoa suurmenestyksen saaneelle Pallinaama-teokselle, joka kertoi Ari Peltosen ex­työnantajasta. Tässä kirjassa käydään läpi Pallinaaman sensurointiyrityksiin liittyviä kipeitäkin seikkoja – sitä kohua, jonka Pallinaama aiheutti ennen ja jälkeen julkitulonsa sekä mediassa että itse kritiikin kohteessa Pallinaamassa. Kulissien takainen kuhina tuodaan nyt lukijan äimisteltäväksi. Huh, voiko tämä olla totta! Kyllä ja ei. Todellisuus ja fiktio kohtaavat ­ällistyttävällä tavalla kun asialla on Ari ”Anssi” Peltonen, joka on tottunut säväyttämään suoralla huudollaan.

Ari Peltonen perusti parikymmentä vuotta sitten legendaarisen yksimiehisen Paska-yhtyeen, jossa hän esiintyi ilman instrumentteja. Bändi hajosi musiikillisiin erimielisyyksiin, mutta uhkaa tehdä comebackin 20-vuotistaipaleensa kunniaksi vuonna 2005. Sittemmin Ari oli töissä Radiomafiassa, josta hän lähti kävelemään, koska häneltä kiellettiin suorat lähetykset. Nykyään hänen räkäistä ääntään voi kuulla Radio Helsingissä ja hänen rupista naamaansa voi katsella Subtv:n Aamunavaus-ohjelmassa.

Peltoselta on aiemmin ilmestyneet teokset Huutomerkki (1994), Toinen (2000), Pallinaama (2002) ja Kallioelämää (2003).

Pallinaama-teoksesta kirjoitettua:

"Peltonen on herkullisen pisteliäs kuvatessaan kaavamaisesti ajattelevan autoritaarisen pomon ja minähahmoisen radiotoimittajan keskusteluja, jotka kasvavat elämää suuremmaksi mustaksi farssiksi. -- Keskiluokkaisuutta ja keskinkertaisuutta vastaan (h)yökkäävä Pallinaama toimii myös laajempana työelämän kuvauksena. Uskon, että teos puhuttelee jokaista autoritaarisen pomon pompottamaa duunaria."
- TV-maailma


"Kirjan päähenkilöllä on taipumus joutua suorastaan uskomattomiin tilanteisiin ja tästä syystä se onkin todella hauskaa luettavaa."
- metropoli

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524714808
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.