Teatterikorkeakoulun synty - ammattikoulusta akatemiaksi 1971-1991

Kallinen, Timo

Teatterikorkeakoulun synty oli ankara prosessi. Se tapahtui 1970- ja 1980-luvuilla, jolloin aluksi elettiin "taistolaisuuden" ja myöhemmin "turkkalaisuuden" aikoja. Teatterikoulutuksesta on Suomessa kiistelty usein, mutta noina vuosikymmeninä olivat puheet, tekstit ja toimenpiteet erikoisen vahvoja.

Tämä kirja kertoo Suomen Teatterikoulun korkeakouluksi muuttumisen kiihkeistä vaiheista. Se on yleistajuinen tieteellinen tutkimus, jossa kirjallisten lähteiden lisäksi mukana olleiden haastatteluilla on suuri osuus. Sen sivuilta paljastuu, miten monenlaisten intohimojen kohteena teatterikoulutus oli. Kirja muistuttaa myös, että Teatterikorkeakoulu on paljon muutakin kuin suomenkielistä teatteria, ja että kaiken melskeen keskellä on aina ollut myös rauhan ja vakaan kehityksen satamia.

Teatteritaiteen tohtori Timo Kallinen on opettanut teatterihistoriaa niin Teatterikorkeakoulussa kuin sen edeltäjässä, Suomen Teatterikoulussa. Hänellä on siis tutkijanroolinsa lisäksi omakohtainen osuus kirjan dramaattisissa tapahtumissa.

Elektra-sarjaa, julkaisija Teatterikorkeakoulu.


"Kirja tarjoaa kiinnostavaa luettavaa kaikille, jotka ovat olleet jollain lailla tekemisissä helsinkiläisen teatterikoulutuksen kanssa sekä kaikille muille, jotka ovat muodostaneet siitä mielipiteensä median ja kulkupuheiden välityksellä."
- Heikki Mäkelä, Teatteri

"Timo Kallinen beskriver månsidigt, initierat och åskådligt den häftiga förvandlingen av en yrkesskola till högskola."
– Elisabeth Nordgren, Hufvudstadsbladet

"Kahden vuosikymmenen kuluessa koetut kiihkeät ja ristiriitaiset koulun sisäiset tilanteet kuvataan sekä myötäelävästi, haastatteluin että dokumenttien valossa."
- Tiedonantaja

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524714655
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 771

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.