Vaino ja vaikeneminen

Karlsson, Klas-Göran

Neuvostoliitossa harjoitettu systemaattinen vaino maan omia kansalaisia vastaan on lähihistoriaa, joka on koskettanut satoja miljoonia ihmisiä. Erikoista onkin, että aiheesta ei ole tähän saakka ollut saatavilla juuri minkäänlaista suomenkielistä nykyaikaista yleisesitystä. Lundin yliopiston historian professori Klas-Göran Karlsson tarjoaa sellaisen.

Karlsson esittelee aiheeseen liittyvää aikaisempaa tutkimusta, vainon pääasialliset toimijat Leninin ja Stalinin, aatteellista taustaa, Stalinin käyttämiä mekanismeja, uhrilukuarvioita sekä tapahtumien vaikutusta jälkistalinistiseen Neuvostoliittoon ja sen seuraajavaltioihin. Teoksessa pohditaan myös neuvostokommunismin ja natsismin eroja ja yhtäläisyyksiä.

Yksi luvuista käsittelee sitä miten vuosikymmeniä kestänyt terrorin ilmapiiri on vaikuttanut koko yhteiskuntaan ja kaikkiin sen jäseniin: mistä johtui hiljaisuus, vaikeneminen ilmiselvien vääryyksien edessä.

Historian avulla kirja tulee valaisseeksi myös nyky-Venäjän poliittista elämää ja mm. Tshetshenian tilannetta.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524714273
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 9714
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Ven�j�: historia/yhteiskunta/politiikka

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.