Nuori Adam

Trocchi, Alexander

Beat-kirjailijoiden palvoma eksistentiaalinen trilleri ja kulttiklassikko, jota on verrattu Camus’n Sivulliseen, sekä William S. Burroghsin ja Charles Bukowskin teoksiin.

Joe ansaitsee vaatimattomat tulonsa työskentelemällä Clyde-jokea seilaavalla rähjäisellä proomulla. Eräänä päivänä Joe työtovereineen tekee kammottavan löydön: joessa ajelehtii nuoren naisen ruumis. Vähitellen selviää, että Joe tunsi kuolleen naisen ja tietää itse asiassa paljon enemmän kuin aluksi kertoo...

Beatkirjailijoiden palvoma eksistentiaalinen trilleri kutoo kuoleman, viettelyksen ja juurettomuuden teemoista tiheän verkon, jonka puristuksessa hämärät motiivit paljastavat sisäisen totuudellisuutensa.

Teoksen pohjalta tehdyn elokuvan Suomen-ensi-ilta oli 1.10.2004. Rakkautta&Anarkiaa -festivaaleillakin nähdyn leffan pääosassa on brittisupertähti Ewan McGregor.

Alexander Trocchi (1925–1984) oli Glasgown tunnetuimpia kirjallisia hahmoja, joka vaikutti lukuisissa eurooppalaisissa ja amerikkalaisissa kulttuuriliikkeissä. Trocchi oli elinaikanaan kiistanalainen hahmo: kirjallinen lainsuojaton, narkkari, visionääri, sutenööri, filosofi , antikvariaatinpitäjä, kansanliikkeiden organisaattori.

Trocchin tuotanto on jättänyt lähtemättömän jäljen lukuisiin maineikkaisiin kirjailijoihin, kuten Jean Genet’hen, Allen Ginsbergiin, Samuel Beckettiin, Norman Maileriin ja Timothy Learyyn.


"Mitä hienoa Trocchin romaanissa siis on? Ensinnäkin Trocchin Aatami-tarina pysäyttää. Sen juoni on staattinen, jopa tylsä, mutta kerronta ja kieli vievät lukijan syvälle päähenkilön ajatteluun. Toisekseen Nuori Adam jättää tilaa useille eri tulkinnoille. Kaikessa banaalisuudessaan syvä ja voimakas romaani."
– Maarit Halmesarka, Kiiltomato

"Nuori Adam sopisi jokaiselle etiikan kurssille behaviorismin perusteoksena."
– Jantso Jokelin, Lukufiilis

"Nuori Adam muistuttaa Albert Camus´n Sivullista, se on ehkä katu-uskottavampi, jos mahdollista raadollisempi."
– Arja-Anneli Tuominen, Kansan Uutiset "Virta vie ja tarina juoksee. Hetkittäin tarinaan ujuttautuu kafkamaisia vierauden ja outouden aineksia."
– Maila-Katriina Tuominen, Kainuun Sanomat

"Sekä kirja että sen elokuvasovitus antavat paljon tilaa tulkinnoille - siinä niiden kiehtovuus. "
- Kirsti Kuikka, Helsingn Sanomat

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524713665
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.