Ravensbrück

Sem-Sandberg, Steve

Tshekkijournalisti Milena Jesenská oli Kafkan kirjetoveri, kääntäjä ja todennäköisesti myös rakastaja. Hänen elämänsä päättyi Ravensbrückin keskitysleirillä.

Steve Sem-Sandbergin romaani raottaa tämän eurooppalaisen intellektuellin elämää kirjeiden ja artikkeleiden avulla.

Steve Sem-Sandberg (s. 1958) on entisen Itä-Euroopan kysymyksiin erikoistunut toimittaja-kirjailija. Ravensbrück on hänen kahdeksas romaaninsa. Ravensbrück on Sem-Sandbergin omaperäisiä eurooppalaisia naisia kuvaavan trilogian kolmas osa. Like on julkaissut myös aiemmat romaanit Theres ja Kaikki katoavainen on vertausta. Teos oli Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaana.

Steve Sem-Sandberg vierailee Suomessa helmikuussa 2005.
"Sem-Sandberg on lukenut lähdeaineistonsa niin huolella, että hän luo Milenasta monisärmäisen kuvan. Milena on omaperäinen, kiehtova hahmo. Yhtä kiehtova on Sem-Sandbergin loihtima vuosisadan alun Praha."
– Jukka Koskelainen, Helsingin Sanomat

"Steve Sem-Sandberg on yksi elämäkertakirjoittajien parhaimmasta päästä. Autenttiset katkelmat mm. kirjeistä todistavat kirjailijan laajasta taustatyöstä, samalla kun ne luovat todenmakuisen kuvan elämästä Prahassa."
– Amira Al Bayaty, Turun Sanomat

"Lahjakkaiden naisten kohtalot kietoutuvat romaanisarjassa [Theres, Kaikki katoavainen on vertausta, Ravensbrück] yhteiskunnallisiin ja poliittisin tapahtumiin, ja historia herää eloon."
– Marja-Liisa Lappalainen, Ilta-Sanomat

"Tietenkin Ravensbrück on luokiteltavissa natsi-Saksan keskitysleirien kuvauksiin. Mutta kirjana – autenttisine todisteineen ja fiktiivisyyksineen – se on paljon enemmän. Ennen kaikkea kulttuurillista historiaa.
– Jorma Heinonen, Keskisuomalainen

"Romaani kasvaa henkilökuvaa laajemmaksi historialliseksi todistukseksi viime vuosisadan kohtalokkaista tapahtumista."
– Riitta Kurkijärvi, Aamulehti

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524713610
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Holokausti

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.