Illuminatus! 1: pyramidin silmä

Shea, Robert

Tajunnanräjäyttävän kulttitrilogian ensimmäinen osa!

Illuminatus on valloittavan vinksahtanutta, päättömän hauskaa kokeellista scifiä, jonka temaattisesta sekametelisopasta löytyy huumeita, hillittömiä salaliittoteorioita, magiaa, neuropsykologiaa, numerologiaa, fantasiaa, seksiä, seksiä ja vielä vähän seksiä.

Shean ja Wilsonin hilpeän absurdistinen ja parodinen ote sekä hillittömän tiheä kulttuuristen viittausten verkosto tuovat mieleen Thomas Pynchonin modernin klassikon Gravity’s Rainbow, jonka Illuminatus kuitenkin päihittää poskella roikkuvan kielen mitalla. Shea ja Wilson parodioivat kaikenlaisia salaliittoteorioita niin psykedeelisen ronskisti, että hilpeän nyrjähtänyt lopputulos muistuttaa lähinnä happopäisen Monty Python -ryhmän versiota Salaisista kansioista.

"Suurin tieteiskirjallinen kulttiromaani sitten Dyynin."
– The Village Voice

"Illuminatus on joko leka otsaan tai tyhjää jaaritusta riippuen täysin siitä, kuinka asiat ottaa, kuinka paljon viitsii vaivata mieltään höyrypäiden hurjilla kuvitelmilla maailmasta tämän meidän maailmamme alla, yllä ja sisällä. Reipas vetäisy Likeltä."
- Portti

”Salaliittoteorioiden korkea veisu. Kirjan voi lukea puhtaan anarkistisena esoteeristen oppien parodiana, tai vaikkapa syvempiä totuuksia tavoittavana psykedeelisenä todellisuustrippinä.”
– Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

"Viihdyttävää paranoidia okkulttiviihdettä. Täydet pisteet täytyy antaa pokkarin kannesta vastaavalle Eliza Karmasalolle. Harvoin suomessa kukaan on uskaltanut rakennella mitään näin sekoa kansikuvaa ja vieläpä seikkaperäisesti kirjan sisältöä kuvaillen."
- Pekka Manninen, Tähtivaeltaja

"Illuminatuksen vinksahtanut maailma sisältää enemmän nokkelaa huumoria kuin säkillinen tavallisia kirjoja."
- Erkki Widenius, Lapin Kansa

"Välifaktat liittyvät juonen kulkuun olennaisesti ja yllättävät ennemmin tai myöhemmin. Loppujen lopuksi kirjoitustyylin voi kehua olevan romaanin parhaita puolia. Se ei ole mihinkään kahlittua vaan rönsyilee, miten tahtoo kuten juonikin. Hassua - se oli alun perin ainut aia, jota teoksessa suorastaan vihasin."
- Johanna Vilja, Lukufiilis

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524713177
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.