Vanhan rouvan lokikirja
Ei saatavilla

Vanhan rouvan lokikirja

Villa, Kyllikki

"Minulla on kaikki nämä ääriviivat, enkä ole suhteessa keneenkään muuhun täällä vaan olen aivan erillisenä, minä olen vain minä. Ja minun pitäisi tulla minun kanssani toimeen."

Vastikään 80 vuotta täyttänyt Kyllikki Villa on matkustanut rahtilaivoissa 35 vuotta käännös- ja kirjoitustyötään tehden. Tämä kirja on 73-vuotiaana tehdyn Etelä-Amerikan-matkan päiväkirja, pohdiskeleva, havainnoiva ja runollis-filosofinen yksinpuhelu.

Kyllikki Villa vie lukijansa rahtilaivan keinuvaan aikaan ja tilaan, jossa viikonpäivät sekoittuvat, lastaamisaikataulut venyvät ja ainoa varma asia on se, että sunnuntaisin on tarjolla kanaa. Neljän kuukauden mittainen merimatka on extreme-elämys, muttei samassa mielessä kuin fyysisiä äärirajoja venyttävät seikkailulajit. Hyvin kaukana se on myös valmiiksi ohjelmoiduista, kohteeseen nopeasti kiidättävistä pakettimatkoista. Merellä on siedettävä yksinoloa ja pysähtyneisyyttä, epävarmuutta ja veden voimien arvaamattomuutta.

Sanelukoneeseen puhuttu matkapäiväkirja täyttyy meren, sään ja laivaelämän havainnoinnista, reitti- ja aikataulusuunnitelmista, kävelyistä satamakaupungeissa, huumorin sävyttämästä itsetutkiskelusta, muistelusta sekä keskusteluista matkatovereiden ja kirjojen kanssa. Lämpimän itseironisesti Villa pohtii vanhenemista, kärsivällisyyden vaikeutta ja autuutta, lähtemisen pelottavaa houkutusta sekä "matkalla asumisen" olemusta.


"Suolantuoksuinen, intensiivinen matkapäiväkirja."
– Maija Alftan, Helsingin Sanomat

"Vanhan rouvan lokikirja on upeimpia matkakirjoja, joita olen lukenut aikoihin. Kukaan ei ole kuvannut kirjallisuudessa yhtä eläväisesti valtameren maininkia kuin Kyllikki Villa."
– Kari Kumpulampi, Kalajokilaakso

"Näinä aikoina, kun ihmiset koettelevat onneaan erilaisissa extreme-lajeissa, on mieltä seesteyttävää lukea kirja, jossa itsensä likoon laittaminen on vahvasti motivoitua. Kyllikki Villan matkapäiväkirja on sellainen. [...] Pään asiat ovat kautta linjan kiehtovaa luettavaa."
– Rolf Bamberg, Demari

"Rauhoittavaa luettavaa. Hyvän kirjoittajan kyydissä myös lukija pääsee kurkistamaan eksoottisiin maihin ja rahtilaivojen omaperäiseen maailmaan."
– Yhteishyvä

"Lähtemisen vimmaa, merelläolon ja matkustamisen syvintä olemusta tavalla, joka ei jätä ketään purttansa kotirantoja kauemmaksi suunnannutta matkaajaa kylmäksi."
– Vene-lehti

"Kyllikki Villan matkapäiväkirjaa tuskin maltoin odottaa ilmestyväksi. Eniten ymmärtää yksin matkaavan naisen iloja ja ikävää. Jotain uskoo ymmärtävänsä myös matkalla asumisen autuudesta."
– Pirkko Toivonen, Keskisuomalainen

"Vanhan rouvan lokikirja tarjoaa arjen jutustelun lisäksi paljon mietteitä yksinäidyydestä, peloista ja itsensä voittamisen merkityksestä."
– Riitta Kurkijärvi, Aamulehti

"Samoissa kansissa mielenkiintoinen matkakirja ja koskettava vanhenemisen kuvaus."
- Kotiliesi

"Viisas ja kieleltään kaunis kirja vei mukanaan. Se on kunnon vanhanajan matkakirja, ehkä lajinsa viimeisiä, jossa yhtä olennaista kuin matka määränpäähän on matka omaan itseen."
– Heikki Valkama, Mondo

"Kirja on kiehtovaa luettavaa, siilä se on matka vanhuuteen, johon Villa vastaan rimpuillen vähitellen nöyrtyy."
– Kaarina Timonen, Ilta-Sanomat

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524713023
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 408

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.