Kononen ja kiväärimurhaaja

Pasanen, Eero

Murhaaja iskee kiikarikiväärillä eri puolilla Suomea. Uhreille ei tunnu löytyvän mitään yhteistä. Rikostarkastaja Martti Kononen pohtii murhien motiivia, ja pian murhamies haastaa todellisuudesta vieraantuneen valtakunnan lainsäädäntökoneiston ottamaan järjen käteen.

Kononen ja kiväärimurhaaja käsittelee omilla nimillään esiintyvien yhteiskunnan vaikuttajien roolia ja vastuuta kirjan fiktiivisissä tapahtumissa.


"Pasasen näppärin kuvio, aitohämäläinen sniper (...) saa vastaansa yhden kotimaisen rikosfiktion hulvattomimmista luomuksista, rikostarkastaja Konosen." 
- Risto Raitio, Ruumiin kulttuuri

"Konos-sarjan viides dekkari on onnistunut." 
- Joni Pyysalo, Suomen Kuvalehti

"Aihe on nyt erittäin ajankohtainen Suomessa. Pasasella on varaa väittää, että uusi lakiesitys aiheuttaisi tarpeettomasti 100-200 ihmisen kuoleman - dekkaristi sattuu olemaan siviiliammatiltaan liikennetutkija." 
- STT

"Suojatiekuolemat ja ylinopeusrikkomukset kertovat, että ihmisten käyttäytymisestä tiellä pitääkin puhua. Tietysti mieluummin sanoin kuin kiväärein." 
- Seppo Kononen, Savon Sanomat

"Vaikka kirjassa on kosolto täyttä asiaa, se säilyttää kautta linjan hienon dekkaritunnelman. Pasanen kuljettaa juonta pirun nopeasti ja taitavasti. Tyyli on niukkaa ja iskevää. Hän sivaltaa henkilökuvat, tapahtumat ja dialogit tiukasti mutta humoria unohtamatta." 
- Tuula Iivari, Pohjolan Sanomat

"Kirjoittajana Pasanen hallitsee äkkinäisetkin käänteet, maaliinsa napsahtavan sanailun ja kapakkafilosofoinnin mallinnuksen. Tämäkin Kononen tuli luettua yhdeltä istumalta." 
- Suonna Kononen, Karjalainen

 

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524712392
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.