Valasratsastaja

Ihimaera, Witi

Hauska ja liikuttava kertomus, joka perustuu vanhoihin maoritarinoihin, vaikka sijoittuukin nykyaikaan. Mytologian mukaan joillakin ihmisillä, heimojen johtajilla, on kyky puhua valaiden kanssa. Valas on pyhä eläin ja valaiden hyvinvointi kertoo koko maailman hyvinvoinnista. Valaan kuolema on uhka ihmisillekin.

Pieni Kahu-tyttö kasvaa isänsä ja setiensä parissa. Hän on kaikkien lemmikki, paitsi isoisän, joka toivoo suvulleen miespuolista jatkajaa. Kahu yrittää olla myös isoisänsä mieliksi ja alkaa opetella vanhoja maoritapoja. Isoisä ei lepy vuosienkaan saatossa, vaan heittää Kahun ulos pojille tarkoitetusta maoriperinteen koulusta.

Yhtäkkiä kylän liepeille alkaa kerääntyä valaita. Ne uivat rannalle kuolemaan. Ihmiset kerääntyvät pelastamaan niitä, mutta päättäväiset valaat tekevät joukkoitsemurhan. Ihmiset ovat kauhuissaan. Maailmanloppu on koittanut. Mutta pieni Kahu uskoo kykyihinsä. Ehkä vain hän voi pelastaa valaat ja heimonsa, vaikka hän joutuisi uhmaamaan miehisiä maoriperinteitä...

Valasratsastajaa pidetään Uuden Seelannin menstyksekkäimpänä elokuvana. Se on jo ylittänyt Kerran sotureita -elokuvan katsojaluvut ja on palkittu mm. arvostetuilla Sundance-festivaaleilla.


"Jotkut tarinat ovat yksinkertaisesti niin hyviä, että ne nousevat maineeseen epätodennäköisistäkin lähtökohdista.. Valasratsastaja on juuri tällainen – pienen maorikansan pariin sijoittuva erikoinen kertomus koskettaa kulttuuritaustasta riippumatta."
– Teppo Eskelinen, Vihreä Lanka

"Maorin mytologiasta ammentavalla tarinalla on monta opetusta. Se muistuttaa, kuinka hedelmätöntä on sukupuolien välinen sota. Viisaan sanomansa lisäksi valasratsastaja on esteettinen elämys."
– Satu-Maria Niikko, Ilta-Sanomat

"Romaani vetoaa nimenomaan vilpittömällä kauneudellaan, ja sitä voi suositella aivan kaikille, joilla on vielä sydän paikallaan."
- Hannu Blommila, Tähtivaeltaja

"Kiehtovinta kirjassa on Taru sormusten herrasta -tyyppisen lumoavan valasmytologian ja maorien karun todellisuuden vastakkainasettelu. Myös huumori ja tyttöenergia piristävät."
– Mirva Saukkola, Cosmopolitan

"Tarina on puhdas ja kirkasotsainen. Sellainen joka pitää lukea nuorena. Tai silloin kun nuorettaa."
- Anu Partanen, Johnny Kniga kertoo

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524712187
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.