Sinun silmäsi näkivät minut: rakkaustarina

Sjon

Marie-Sophie elää pienessä saksalaiskylässä toisen maailmansodan aikaan. Hänen pieni ja tavallinen elämänsä muuttuu oudoksi tarinaksi, kun hänen työpaikalleen Vrieslanderin majataloon ilmaantuu mystinen matkamies. Marie-Sophie suljetaan hoitamaan miestä ikkunattomaan huoneeseen. Todellisuuteen ilmaantuu kuitenkin salaisia kurkistusaukkoja.

Silmäsi näkivät minut on merkillinen ja viehättävä kirja, joka kuljettaa lukijansa keskelle lumoavaa satua. Kirja elää monilla eri tasoilla tarinoiden ja ihmisten lomittuessa toisiin tarinoihin, ja kaiken yläpuolella häärää arkkienkeli Gabriel, joka yrittää välttää Saatanan sotkuisia pauloja. Sjón yhdistää taitavasti eri aineksia rikosdekkarista teologiaan ja expressionistisesta filmistä sarjakuvamaiseen maisemaan – unohtamatta rikasta islantilaista kertomaperinnettä.

Sjón (synt. -62) on Lontoossa asuva islantilainen kirjailija ja kulttuurihahmo, joka on tehnyt yhteistyötä mm. Björkin kanssa. Runoilijana hän sai Oscar-ehdokkuuden Lars von Trierin musikaalin Dancer in the dark sanoituksista. Tämä on hänen kolmas romaaninsa, lisäksi hän on kirjoittanut runoja ja näytelmiä.

***

"Sjónin teos antaa uutta toivoa romaanille taidemuotona."
– Sydsvenska Dagbladet "Romaaneissaan hän käy täysin pidikkeetöntä dialogia koko länsimaisen kirjallisuuden perinteen kanssa. Monitasoinen tarinoiden kudelma, josta löytää paljon tuttuja vaikutteita aivan omanlaisekseen kokonaisuudeksi sulatettuna."
- Kimmo Lilja, Turun Sanomat

"Sjónillakin tyylin omaperäisyys on häiritsevän itsetarkoituksellista - ja tavattoman kiehtovaa.
- Markku Soikkeli, Portti

"Kirja on varsinainen tarinapakka. Sen groteski maailma, jolle mikään epäinhimillinen ei ole vierasta, tuo parhaimmillaan mieleen Lars von Trierin."
– Janna Kantola, Helsingin Sanomat

"Kerronta pystyy pitämään tarinan kasassa ja realismiin tottuneen lukijan valppaana."
– Susanna Laari, Image

"Lämminhenkinen tapa kuvata burtaalia todellisuutta, fantasian värittämä arki sekä jumalolentojen harmaa eminenssi."
- Kaisa Toiviainen, Pohjolan Sanomat

"Hyvän ja pahan välinen taistelu sekä luomiskertomus saavat teoksessa monia myyttisiä ja maallisia ulottuvuuksia. Sjónin kekseliäisyys ja ironian takaa kuultava inhimillisyys tekevät romaanista nautinnollista luettavaa. Se on toki myös vivahteet tavoittavan suomennoksen ansiota."
– Paula Rönni, Kiiltomato

"Sinun silmäsi näkivät minut on monitasoinen, tarinoita tarinoiden sisällä kuljettava romaani. Lukijaa ei päästetä helpolla, vaan pakotetaan yhdistelemään ja tulkitsemaan asioita omasta näkökulmasta." - Anne Leinonen, Tähtivaeltaja

"Sinun silmäsi näkivät minut herättää ihailevia tunteita kerrontataiteen muuntautumiskykyä kohtaan. Lukija keskustelee kertojan kanssa, joka kertoo tarinaa, jossa kertomukset vilistävät ristiin toistensa sisässä."
- Maria Vilja, Espoon Seurakuntasanomat Esse

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524711753
Ilmestymisvuosi: 2004
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.