Kigalin sunnuntait

Kigalin sunnuntait

Courtemanche, Gil

Ruandan lähihistorian sykähdyttävä kuvaus, joka auttaa ymmärtämään kansanmurhan syitä ja seurauksia paremmin kuin mitkään uutiskanavat.

Bernard Valcourt on kanadalainen toimittaja. Hän on ollut todistamassa Etiopian nälänhätää. Hän on nähnyt Libanonin sodan. Mitkään ihmisten toisilleen tekemät kauheudet eivät hätkähdytä häntä. Juurettomuus ajaa Valcourtin 1990-luvun alussa Ruandaan perustamaan tv-kanavaa. Yhtäkään ohjelmaa ei tosin koskaan lähetetä, sillä ohjelman ohittaessa hallituksen sensuurin se ei vastaa rahoittajien odotuksia – ja päinvastoin.

Mille-Collinesin hotellin uima-altaan ympärille kerääntyy päivittäin lorvehtimaan avustusjärjestöjen työntekijöitä, Ruandan porvaristoa, maanpakolaisia, toimittajia, prostituoituja. Tähän kantaporukkaan kuuluu myös nuori hutu-tarjoilija Gentille. Bernard ja Gentille ajautuvat rakkaussuhteen pyörteisiin maan kulkiessa auttamattomasti kohti veristä sisällissotaa – huhtikuussa 1994 hutu-johtoinen hallitus aloitti tutsien joukkosurman, jossa kuoli 800 000 ihmistä. Samanaikaisesti teki tuhoaan myös AIDS.

Gil Courtemanche on kanadalainen toimittaja, jota kiinnostavat erityisesti kansainväliset asiat ja kolmas maailma. Kirjan henkilöt ja tapahtumat perustuvat tositapahtumiin. Romaani sai Quebeciläisten kirjakauppiaiden palkinnon vuonna 2001 ja se oli best seller -listoilla kahdeksan kuukautta. Kirjan oikeudet on myyty jo 14 maahan.

Kirjailija vieraili Suomessa syyskuussa 2003.

"Kigalin sunnuntaiden valtti on suora yhteys kammottavaan todellisuuteen."
- Tomi Ervamaa, Helsingin Sanomat

"Courtemanche pystyy vakuuttamaan, miten yksityinen ja yleinen, henkilökohtainen ja poliittinen kytkeytyvät yhteen."
– Maila-Katriina Tuominen, Aamulehti

"Raju elämys."
Arto Tuominen, Tiedonantaja

”Erityislaatuinen, riipivä ja satuttava romaani kuolemasta, hautajaismarssi hurmeisen Afrikan sydämestä. Tarina valkoisesta miehestä, joka rakastaa mustaa naista. Se on sukellus maailmaan, josta päivä ei enää nouse.”
– Le Nouvel Observateur

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524711647
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.