Henkäys

Brasme, Anne Sophie

Säälimätön kuvaus kahden teini-ikäisen suhteesta.

Yhdeksäntoistavuotias Charlène on vankilassa. Eräänä syyskuun yönä kaksi vuotta aiemmin hän surmasi koulutoverinsa Sarahin. Lahjakkaan Sarahin ystävyys oli ollut hänelle kuin elämän viskaama yllättävä lahja, mutta pettymykset, tyhjän odottaminen ja kärsiminen olivat ajaneet intohimoisen Charlènen lopulta epätoivoisen dramaattiseen ratkaisuun.

Romaanissaan Henkäys Anne-Sophie Brasme tutkii kuohuvan ja ylilyönneille alttiin mielentilan, aikuisuuteen astumista edeltävän ajan tuntemuksia. Hän välttää kuitenkin taidokkaasti aiheeseen liittyvät kliseet, eikä sorru kerronnassaan tavanomaisuuteen. Omaan vahvaan tyyliinsä hän vie eteenpäin tarinaa, joka on häkellyttävän mukaansatempaava. Tämä nuori kirjailija hämmästyttää romaanillaan, joka on samalla kertaa herkkä ja täynnä voimaa.

Lahjakkaan Anne-Sophie Brasmen (s. -84) esikoisromaani, joka on myynyt Ranskassa jo 25.000 kappaletta ja joka on käännetty myös englanniksi.


”Tekstistä huokuu häikäisevä voima... Mistä hän on oppinut näin mestarillisesti käyttämään sanoja, kuvailemaan sielua?”
– Nouvel Observateur

"Henkäys on vahva ja taidokkaasti kirjoitettu esikoisteos, joka jättää ahdistavan olon."
– Jenny Kangasvuo, Z-lehti

"Kirja herättää hämmennystä, kauhua ja ihailuakin. Romaanin voimakas, vaikuttava kerronta, jota loistava suomennos tukee, ei jätä ketään kylmäksi. Kyseessä on poikkeuksellinen, nuoren naisen kypsä tilitys ja kokemuksellinen ote ihmismielen hämyisiin pimentoihin ja varjoisiin notkoihin."
- Petra Klintrup, Kaleva

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524711630
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.