Mies ja poika

Parsons, Tony

Tv-tuottaja Harry Silver on tyytyväinen: hänellä on kaunis vaimo, kiva pikkupoika ja hyvinpalkattu työ. Eräänä yönä Harry etsii nuoruuttaan toisen naisen vuoteesta ja kuvio romahtaa. Gina-vaimo lähtee maapallon toiselle puolelle. Pian Harry menettää työnsäkin.

Eilen hän hurjasteli hienolla urheiluautollaan. Tänään hän pohtii miten nelivuotiaan tukka pestään. Tai voiko vihreää spagettia syödä aamiaiseksi? Entä miten selviytyä alkavasta keski-iän kriisistä?

Teos on riemastuttava ja nerokas tarina aikuistumisesta, selviytymisestä ja rakkaudesta. Jos naiset luulevat, etteivät miehet ole romanttisia, tämä kirja muuttaa sen käsityksen...

Mies ja poika on ollut listojen kärjessä ympäri maailmaa. Pelkästään Britanniassa sitä on myyty yli miljoona kappaletta. Se palkittiin vuonna 2000 Vuoden parhaana kirjana (British Book Award).


Tony Parsons on lontoolainen toimittaja, jonka rockhenkisiä tekstejä on julkaistu mm. GQ:ssa, Mirror-lehdessä ja Ellessä. Hän työskentelee myös televisiossa. Mies ja poika on Parsonsin ensimmäinen romaani.

"Tarinasta käy ilmi kiintymyksen ja rakkauden tunne, jota ei voi tuntea kuin omaa lastaan kohtaan"
- Kalle Sinivuori, Nyt-viikkoliite

"Tuloksena on kelpo aikalaisromaani ja onnistunut nuoren isän ristipaineiden kuvaus. Parsonsin kirja etenee viihteellisen juohevasti ja kuvaa nasakoin johtopäätöksin Harryn elämänmuutosta, kriisiä ja uutta nousua."
-Hannu Harju, Helsingin Sanomat

"Parsons on mainion aikalaiskuvaaja, jolla on paitsi tarina niin myös sana hallussa."
- Veli-Matti Henttonen, Salon Seudun Sanomat

”Kirja on ammattitaitoisesti tehty, uskottava ja pystyy yllättämään lukijansa. Paljonko muuta voi hyvältä kirjalta vaatia?”
- Marko Ikävalko, Savon Sanomat

”Parsons asettaa Harrynsä samaan tilanteeseen, jossa miljoonat naiset elävät luontevasti päivästä toiseen. Sikäli voisi sanoa, että aihe on moneen kertaan kaluttu ja kirjaan kelvoton. Mutta kylläpä vain miesnäkökulma asiaan uusia sepaluksia aukoo.”
- Anne Välinoro, Aamulehti

"Terävä tutkielma miehen maailmasta. Hauskakin se on, mutta samalla riipaisevan vakava. Parsons antaa uusia tulkintoja ikuisille kliseille miesten ja naisten välisistä eroista.
---
Tämä kirja kannattaa jokaisen miehen logiikkaa ihmettelevän naisen lukea."
- Me Naiset

"Mies ja poika on ammattitaitoisesti tehty, uskottava ja pystyy yllättämään lukijansa. Paljonko muuta hyvältä kirjalta voi vaatia?"
- Savon Sanomat

"Parsons on yksinkertaisesti loistava kirjailija, kertoja, elämän havainnoitsija ja tuntojen sekä tunteiden kuvaaja."
- Markku Peltonen, Hämeen sanomat

"Parsons onnistuu luomaan maistuvan sekoituksen lukuromaanin kepeyttä, moralisoivaa paatosta ja karheaa miesnäkökulmaa."
- Pekka Vartiainen, Kaleva

"Toivottavasti kirjan jatko-osa Man and Wife saadaan pian suomeksi."
- Tuomo Karhu, Turun Sanomat

”Erinomainen. Nokkela ja terävä, kuten Parsonsilta sopii odottaa, eikä ollenkaan katkera – enemmänkin syvällisen koskettava. Se liikuttaa monia lukijoita.” – Yorkshire Post

”Parsons on kirpeä ja iskevä kirjoittaja.” – Times Literary Supplement

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524710121
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.