Tosiasioita Suomesta

Loe, Erlend

Maailman hajanaisuus ja eri kulttuurien välinen etäisyys paljastuu konkreettisesti, kun Tosiasioita Suomesta -romaanin päähenkilö, median avulla kuluttajia manipuloimaan tottunut mainosalan ammattilainen, saa tehtäväkseen laatia Suomesta kertovan esitteen, vaikkei ole koskaan käynytkään Suomessa eikä tiedä Suomesta mitään – joukkoviestimien välittämää valikoivaa totuutta lukuun ottamatta. Alkaa armoton tiedon metsästys: onko Suomessa muutakin kuin Sibelius, sauna, Nokia ja Marimekko sekä kasapäin itsetuhoisia juoppohulluja tai muulla tavoin mieleltään sairaita?

Norjalainen Erlend Loe kuvaa valloittavan estottomalla tyylillään hämmentyneen päähenkilön harvakseltaan katkeilevien, mutta laajalti rönsyilevien ajatusten kautta, millaisia seurauksia voi olla sillä, että auto on hinattu pois eräänä sellaisena aamuna, jolloin sitä olisi kipeästi tarvinnut. Uusia haasteita, uusia ihmissuhteita, koko elämä mullistuu. Ja kaiken keskellä: syntyykö esitteestä koskaan mitään valmista?

Humoristisesta asenteesta ja älyttömistä, absurdiutta hipovista juonenkäänteistä huolimatta pelot, ongelmat ja ahdistus koskettavat. Kaoottisena massana virtaavan maailman keskellä yksi jos toinenkin saattaa toisinaan kaivata jotain, mistä ottaa tukea.

"Kirja on naiiviudessaan niin huvittava, että se saa poskilihakset nytkymään ylöspäin vähän väliä. Siinä nauretaan yhtä aikaa suomalaisille, norjalaisille ja ennen pitkää koko ihmiskunnalle. Suomalaisille kirja on herkku."
– Ilkka Hynninen, Aamulehti

Tosiasioita Suomesta ei kerro sen kummemmin tosiasioita kuin Suomestakaan, tai ehkä tosiasioita, mutta enemminkin oman pään tosiasioita kuin yleisiä, tavalla, joka aluksi pelkästään harmittaa ja turruttaa, mutta jota ei kerta kaikkiaan voi jätää lukematta."
-Seppo Turunen, Kainuun Sanomat

"Kirjaa voi haastavuudessa verrata vaikka James Joycen Odysseukseen. Jopa kolmesataasanaiset lauseet soljuvat paperilla kuin tajunnanvirta, kuin vesi."
-Arto Tuominen, Tiedonantaja

”Vähemmän naiivi, vähintäänkin yhtä super. Loen uusi romaani tuntuu sekä tärkeältä että täysin välttämättömältä kirjalta.”
– Dagsavisen

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524710107
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.