Maaginen kaukoputki

Pullman, Philip

Rouva Coulter on siepannut Lyran vangikseen ja vaivuttanut hänet uneen yrttilääkkeillä. Kun Lyra herää, hän tietää heti, mitä uni merkitsee: hänen ja Willin on lähdettävä Kuolleiden maahan ja pelastettava Roger, Lyran ystävä. Tehtävä on vaarallinen ja miltei mahdoton, kukaan ei ole koskaan palannut Kuolleiden maasta. Willillä on salaperäinen veitsi, jolla voi leikata ikkunan mihin tahansa maailmaan. Mutta kuten Iorek Byrnison sanoo, veitsellä voi tehdä myös rajatonta vahinkoa. Ja mitä oikein on Tomu - mikä on sen perimmäinen merkitys? Ratkaiseva osa arvoituksen selvittämisessä on tohtori Mary Malonella, joka tutkii Varjohiukkasia. Mary rakentaa kaukoputken ja pystyy näkemään Tomun.

Maaginen kaukoputki on trilogian huima päätösosa, kertomus maailmojen välisestä kamppailusta, jossa kaikkien kohtalo riippuu kahden nuoren, Lyran ja Willin, vaikeasta ratkaisusta.

Noidat ovat tienneet toisista maailmoista jo tuhansia vuosia ja kuulleet puhuttavan lapsesta, jolla on suuri kohtalo. Tuo lapsi on Lyra, vilkas, rohkea ja utelias tyttö, joka on elänyt koko lapsuutensa tiedemiesten parissa Jordan Collegessa, Oxfordissa. Trilogian ensimmäisessä osassa, Kultaisessa kompassissa, Lyra ja hänen daimoninsa Pantalaimon joutuvat kauas Pohjoiseen, kadonneiden lasten, salaperäisen Tomun ja pohjantulien arvoitusten äärelle. Apunaan hänellä on aletiometri, symboleihin perustuva kultainen kompassi, joka kertoo vastauksen sille, joka osaa sitä tulkita.

Toisessa osassa, Salaperäisessä veitsessä, Lyra matkaa toiseen maailmaan ja kohtaa Cittàgazzen autiokaupungissa Willin, joka myös on tullut toisesta maailmasta, mutta eri maailmasta kuin Lyra. Will ja Lyra pääsevät Tomun arvoituksen jäljille, mutta ensin heidän on etsittävä Willin isä. Will perii haltuunsa maagisia voimia sisältävän veitsen, jonka kantamiseen liittyy suuri vastuu.

Kustantaja: LOISTOpokkarit
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789524596770
Ilmestymisvuosi: 2007
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 3
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.