Alijäämämyytti Modernin rahateorian mahdollisuudet

Kelton, Stephanie

Alijäämällä tasa-arvoisempi ja vauraampi yhteiskunta.

Modernin rahateorian (MMT) tunnetuin puolestapuhuja Stephanie Kelton kirjoittaa radikaalin erilaisesta ja rohkeasta tavasta rakentaa oikeudenmukainen ja hyvinvoiva yhteiskunta.
"Kelton on onnistunut lietsomaan toisinajattelua ja perinteiden kyseenalaistamista, mikä on välttämätöntä koronapandemian jälkeisessä maailmassa, kun talouden jumalten valta on pakko järjestää uudelleen." -The Guardian

Keltonin nerokas tutkimusmatka moderniin rahateoriaan muuttaa käsitystämme siitä, miten voimme parhaiten hoitaa vakavia ongelmia, kuten köyhyyttä ja eriarvoisuutta, työttömyyttä, terveydenhuoltojärjestelmän ongelmia ja ilmastonmuutosta. Kuten mikä tahansa kunnianhimoinen suunnitelma, myös Keltonin ehdotus törmää epäilijöihin, jotka kysyvät, miten tämä kaikki maksetaan. Nämä epäilijät uskovat sokeasti myyttiin, jonka mukaan valtiontalouden alijäämä johtaa tuhoon ja turmioon.

Kelton murtaa myytit, jotka estävät meitä toimimasta: myytin siitä, että valtiontaloutta tulisi hoitaa kuin kotitalouden budjettia, että alijäämät vahingoittavat tulevia sukupolvia, syrjäyttävät yksityiset investoinnit ja pysäyttävät pitkän ajan talouskasvun, ja että tuhlaavaisuutemme on viemässä meitä kohti vakavaa kriisiä.

MMT siirtää fokuksen kapeista budjettikysymyksistä laajempiin taloudellisiin ja sosiaalisiin hyötyihin. Se ymmärtää rahan, verot ja alijäämäisen kulutuksen tärkeän roolin aivan uudella tavalla ja määrittää tavan, jolla voimme käyttää resurssejamme vastuullisesti ja maksimoida yhteiskuntamme mahdollisuudet. Modernin rahateorian avulla voimme kuvitella uudenlaisen talouden ja politiikan ja siirtyä niukkuuden narratiivista kohti mahdollisuuksien maailmaa.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523930407
Ilmestymisvuosi: 2023
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio3
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.