Peikko

Hämäläinen, Karo

Ei pitäisi olla mahdollista, että suomalainen perheyhtiö kasvaa kansainvälisesti merkittäväksi rakentamisen teräsosien valmistajaksi, jolla on omat tuotantolaitokset kahdessatoista maassa Australiaa, Kiinaa ja Arabiemiraatteja myöten. Peikon pääomistaja ja toimitusjohtaja, palkittu kasvuyrittäjä Topi Paananen on tiiminsä kanssa tehnyt mahdottomasta mahdollisen. Tämä kirja kertoo, kuinka menestys tehtiin.

Lahtelaisen Peikon tuotteita ei myydä suurkaupunkien kävelykatukeskustoiden lippulaivamyymälöissä eikä kiiltävissä kauppakeskuksissa. Silti kerrostalojen seinät pysyvät paikoillaan juuri niiden ansiosta. Yli kahteensataan metriin roottoreillaan viuhtovat tuulivoimalaitokset seisovat tukevasti paikoillaan, koska perustuksissa on käytetty Peikon ankkurointipultteja.

Peikon tuotteet vaikuttavat yksinkertaisilta. Tehtaalle tulee terästä tankoina, levyinä ja lankoina. Koneet venyttävät, leikkaavat ja muovaavat terästä, hitsaajat ja koneet liittävät kappaleita yhteen. Tuotteet kuljetetaan rekka-autoilla asiakkaille, jotka valavat ne betoniin.

Tämän Peikko onnistuu tekemään paremmin kuin muut. Peikko on toiminnallaan ja asenteellaan uudistanut jähmeäksi miellettyä rakennusalaa. Aina joukon kärjessä oleminen ei ole ollut pelkästään
mukavaa.

Peikko sai alkunsa 1960-luvun puolivälissä vanhassa navetassa, jossa yhtiön ainut työntekijä hitsasi elementeissä käytettäviä ansaita.

Tämä on Peikon tarina. Tähän asti.

 

Kustantaja: Siltala
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523880764
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 60.09

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.