Myyttien ja utopioiden maa

Lehtonen, Pekka

Venäläisen kulttuurin helmet, kuten klassikkokirjat ja nykykirjailijoiden teokset, taidemaalarien luomukset ja musiikki ovat todistus rikkaasta mielikuvituksesta. Sellaisia ovat myös ne lukemattomat myytit ja utopiat, joiden lumoissa venäläiset ovat historiansa vuosisatoina eläneet. Aina nuo kuvitelmat eivät ole johtaneet parempaan maailmaan. Joskus ne ovat olleet jopa tuhoisia.

Venäjällä pitkään työskennellyt ja 13 vuotta Moskovassa asunut, monien tiedotusvälineiden kirjeenvaihtajana toiminut Pekka Lehtonen esittelee kaiken kattavasti Venäjän historiaa 600-luvulta Putinin aikaan asti, ja kuvaa niin slaavilaisten kuin alueiden alkuperäiskansojen elämisen mahdollisuuksia erilaisissa poliittisissa tilanteissa. Lehtonen käyttää lähteinään tutkijoiden arvioita ja pohtii, miten moninaiset myytit ja utopiat ovat eri aikoina vaikuttaneet tehtyihin ratkaisuihin.

Runoilijan toteamus, ettei Venäjää voisi järjellä ymmärtää, ei Lehtosen mukaan pidä paikkansa. Järjen lisäksi on kuitenkin hyvä yrittää myös tunteella syventyä naapurimaamme menneisyyteen, nykyaikaan ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Pekka Lehtonen on Venäjän-kirjeenvaihtajana kirjoittanut tuhansia uutisia, haastatteluja ja kommentteja Venäjän politiikasta, taloudesta ja tapahtumista ja vieraillut sadoilla paikkakunnilla eri puolilla Venäjää pohjoisen Norilskista etelän Tšetšeniaan, lännen Kaliningradista idän Sahalinin saarelle ja tutustunut venäläisten lisäksi kymmeniin muihin maassa asuviin kansoihin.

 

Kustantaja: Warelia
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523870161
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 97.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.