Ja jumala kulki yli maan
Ei saatavilla

Ja jumala kulki yli maan

Behm, Jukka

Maapalloa räkäisellä nenäliinalla pyyhkäissyt koronapandemia ei ole mitään verrattuna siihen, miten Jaakonkylää koetellaan. Kun sen läpi virtaavan joen vesi muuttuu vereksi, kansainvälisten uutistoimistojen katse kohdistuu monelle suomalaiselle tuntemattomaan pikkukaupunkiin. Luonnon oikuttelu ei jää punaiseen virtaan, sillä kaupunkilaisia piinaavat myös sammakot, hyönteisten jättiläisparvet ja nivusiin pureutuvat syöpäläiset.

Jokilaakson uutisten toimittaja Jaakko Jaakkola pääsee raportoimaan kerrankin merkittävistä tapahtumista, kun kotikaupunkia koetellaan samoilla vitsauksilla kuin egyptiläisiä aikoinaan. Kun yhdestä toivutaan, seuraava kolkuttelee ovea.

Jaakonkylässä käsidesi, maski ja turvaetäisyydet ovat pelkkää kosmetiikkaa. Sammakontorjuntapartioita perustetaan, kaulapaiseita puhkotaan, luteiden valtaamia vuodevaatteita tuhotaan rovioissa. Rakeet pommittavat konepeltejä, pimeys peittää auringon, heinäsirkkaparvet laskeutuvat illalliselle.

Jaakkola avustaa kemikaalitehdasta kaikesta syyttävää lääkäriä, hämmästelee tosi-tv:ssä marinoituneen kuljetusyrittäjän huolettomuutta, raportoi kotipuutarhurin tulppaanien kärsimyksistä ja seuraa lasaruslaisten valmistautumista viimeiseen vitsaukseen karismaattisen tv-pastorinsa johdolla.

Ja Jumala kulki yli maan on tarina pikkukaupungista ja sen asukkaista, hyvistä yrityksistä ja käräjöinnistä tuntematonta vastaan. Kirjassa kärsimysnäytelmä kohtaa puskafarssin ja Ajankohtainen kakkonen Hannu Karpon. Sitä voi pitää myös Steven Spielbergin katastrofielokuvan ja Studio Julmahuvin harvinaisena risteymänä.

Jukka Behm (s. 1973) on kirjailija ja toimittaja. Hänen esikoisromaaninsa Dr. Mumbai voitti Tammen ja Bonnierin pohjoismaisen romaanikilpailun 2007 ja nuortenromaani Pehmolelutyttö (2017) oli lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokas. Behmin romaani Eikä yksikään joka häneen uskoo (2018) oli Nuori Aleksis -palkintoehdokkaana. Behmin romaanien käännösoikeuksia on myyty useisiin maihin.

 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523822948
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.