Stressitasapaino - Parempaa elämää pidempään
Ei saatavilla

Stressitasapaino - Parempaa elämää pidempään

Aalto, Riku; Tuominen, Satu

Mitä huonommassa kunnossa olemme, sitä vähemmän kuormitusta siedämme ja sitä hitaammin voimavarat elpyvät stressitilanteen lauettua.

Moni haaveilee stressittömästä elämästä. Sitä ei kuitenkaan kannata tavoitella, sillä vaikka liiallinen kuormitus johtaa pitkään jatkuessaan terveyden heikkenemiseen, ei myöskään liian vähäinen kuormitus tee hyvää. Keho kaipaa ja kestää hetkellistä kovaakin kuormitusta, mutta ei jatkuvaa liiallista kokonaiskuormitusta.

Aikamme vitsaus on alipalautuminen. Se ei johdu pelkästään liiasta kuormittumisesta, vaan myös kapasiteettimme kaventumisesta. Liiallinen istuminen, ruutuaika ja fyysinen passiivisuus johtavat siihen, että särkymävaramme on olematon.

Ratkaisu ei ole stressin välttelemisessä vaan stressitasapainossa. On tärkeää löytää itselle sopiva kuormituksen ja levon suhde. On myös olennaisen tärkeää oppia palauttamaan voimavaroja ja kehittää niitä.

Siitä tässä kirjassa on kyse: palautumistaitojen kehittämisestä, kuormituksen säätelystä ja turvamarginaalin rakentamisesta, mielen taitoja sekä kehon turnauskestävyyttä kehittämällä.

Liikuntafysiologi Satu Tuominen on tehnyt pitkän uran sykevälivaihtelun ja palautumisen asiantuntijana. Hän on ollut kehittämässä suorituskykyä ja hyvinvointia edistävää sykeväliteknologiaa jo yli 16 vuoden ajan Firstbeatilla, joka on kansainvälinen hyvinvoinnin ja huippu-urheilun parissa toimiva yritys. Hänellä on monipuolinen urheilutausta niin kilpaurheilijana kuin valmentajana muun muassa maastohiihdon parissa.

Fysioterapeutti ja ammattivalmentaja Riku Aalto on personal trainingin uranuurtaja Suomessa. Hän on täydentänyt osaamistaan muun muassa liikuntahallintotutkinnolla, työhyvinvointivalmentajakoulutuksella sekä ravinto-, voima- ja psyykkinen valmentaja -opinnoilla. Riku on kirjoittanut 40 kirjaa harjoittelusta, ravitsemuksesta ja fyysisestä hyvinvoinnista.

 

Kustantaja: Docendo
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523822931
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 17.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Elämäntaito/hyvinvointi

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.