Salassa pidettävä

Virkkunen, Julia

Runollinen pienoisromaani menetyksestä, äitiydestä ja siitä, kuinka ihminen löytää lohdun. 
Kuinka pidellä sylissä vauvaa, jota muut eivät enää näe? Kuinka luopua lapsesta, joka ei koskaan lähtenyt? Kuinka kohdata surussaan perheen muiden lasten ilo, kasvu ja tohina, kestää tyhjenevät huoneet ja osata luopua lisää? 

"Salassa pidettävä" on paljas, koskettava kuvaus lapsen kuolemasta ja äidin elämästä sen jälkeen. Hälisevässä perheessä huudetaan, nauretaan, siivotaan harvoin ja vaietaan usein - siitä, mistä ei voi puhua. Äidin on siksi kirjoitettava tarinalleen kertoja omina pitkinä öinään, joina nukkuva perhe on hämärän huoneen ainoa ääni. 

Kirja kertoo omalla hiljaisella tavallaan myös suomalaisen yhteiskunnan suhteesta suruun. Kuinka siitä saa puhua ja keitä siitä halutaan kuulla? Medikalisoitunut maailmamme yrittää lääkitä tyhjää syliä ja sulkea surun piiloon vastaanottohuoneisiin. Menetyksen rampauttama voi kuitenkin päästä takaisin kahdelle jalalle myös sanojen lohdun voimalla: tulemalla kuulluksi.  

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523791831
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Basam Books

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria2
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.