K?b?-daishin jalanjäljissä - Vaeltajan päiväkirja Shikokulta

Wai Lwin Moe, Irene

Ensimmäinen suomenkielinen Shikokun pyhiinvaellusta kuvaava teos. 

Shikoku henroa on 88 temppelin kautta kulkeva 1200 kilometrin kierros, joka sukeltaa Japanin kulttuurihistoriaan ja houkuttelee tutkimaan buddhalaisuuden ydintä uudesta näkökulmasta. 

Matkapäiväkirja ja opas elämänsä mahtavinta reissua suunnittelevalle vaeltajalle. Lukija tutustuu Shikoku henron perustajaan, Japanin buddhalaisuuden tärkeimpiin hahmoihin kuuluvan K?b?-daishin (774-835) elämäkertaan ja historiallisiin temppelilegendoihin. Näiden lisäksi kirja sisältää neuvoja käytökseen temppeleillä, opastusta maaseudun tapakulttuuriin ja käyttökelpoista henrosanastoa. Kirjan liitteistä löytyy ohjeita temppelialueilla suunnistamiseen ja pyhien veistoshahmojen tunnistamiseen, sekä tietoa majoittumisesta maaseudulla. Myös kiinnostavat bangai -temppelit legendoineen tulevat tutuiksi. Ehkä Shikokun hiljaista vuoristopolkua ylös kapuava huomaa myös jonkin omaan sydämeen piilotetun salaisuuden avautuvan. Kirjaa on mahdollista lukea kulttuurihistorian tutkimuksena, vaeltajien seikkailuna tai nojatuolimatkaajan oppaana. Tervetuloa mukaan matkalle. 

Kirjan kirjoittaja on buddhalaisen taiteen tutkija FT, taidehistorioitsija Irene Wai Lwin Moe. Hän on koonnut tekstin vaeltajien matkapäiväkirjoista, K?b?-daishin elämää käsittelevästä kirjallisesta aineistosta ja vuonna 2019 tehdyn oman vaellusmatkansa tunnelmista. Lukijan seurana matkaa tekevät vaeltajat Api Rajala ja Pasi Hellsten. 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523791411
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 48.184
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Basam Books

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.