Uusi keisari Xi Jinping

Aust, Stefan; Geiges, Adrian

Maailman mahtavin mies

Uusi keisari Xi Jinping on ensimmäinen kattava henkilökuva Kiinan johtajasta ja samalla analyysi nyky-Kiinasta ja sen tulevaisuudesta.

Xi Jinping on Kiinan kommunistisen puolueen pääsihteeri, Kiinan presidentti ja maailman vaikutusvaltaisin mies. Hän johtaa maailman suurinta autokratiaa, ristiriitaista maata, jolla on kommunistinen ideologia mutta joka on siitä huolimatta taloudellinen suurvalta.

Uusi keisari Xi Jinping kuvaa ensimmäistä kertaa kattavasti tätä Kiinan salaperäistä johtajaa. Huolelliseen tutkimustyöhön perustuen veteraanitoimittajat Stefan Aust ja Adrian Geiges kurkistavat Xin tarkasti rakennetun julkisuuskuvan taakse. He peilaavat Xin elämänvaiheita Kiinan kehitykseen ja valottavat, kuinka epäsuosioon ja sisäiseen karkotukseen tuomitun perheen poika onnistui nousemaan yhteiskunnan pohjalta sen huipulle.

Xi on keskittänyt lähes kaiken vallan itselleen. Silti hän ei vaikuta diktaattorilta eikä Kiina diktatuurilta. Xi on rakentanut itsestään henkilökultin, joka on jo verrannollinen Maon palvontaan. Hän on myös kehittänyt Kiinan kauppasuhteita, kitkenyt korruptiota, edistänyt ympäristönsuojelua ja vahvistanut Kiinan keskusvaltaa - usein vähemmistökansojen kustannuksella.

Uusi Keisari Xi Jinping hahmottelee Xin henkilökuvan lisäksi tulevaisuuden vision uudesta kommunistisesta supervallasta. Sitä ymmärtääkseen täytyy ensin ymmärtää Xi Jinpingiä.

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523768345
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 48183
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.