Yhdeksän - Vastarintanaisten pakomatka natsi-Saksan halki

Strauss, Gwen

Pako natsien kynsistä.

Gwen Straussin Yhdeksän kertoo naisjoukon uhkarohkeasta matkasta vapauteen läpi sodan ja kuoleman.

Toisen maailmansodan päättyessä kirjailija Gwen Straussin isotäti Helene Podliasky johti yhdeksänhenkisen naisjoukon sodan runteleman natsi-Saksan läpi. He olivat kaikki keskitysleireille joutuneita nuoria vastarintataistelijoita, jotka sodan viimeisinä päivinä pakenivat SS-joukkojen vankeudesta välttääkseen lähes varman kuoleman.

Diplomatian, huumorin ja kylmäpäisyytensä ansiosta näiden yhdeksän naisen onnistui taivaltaa satoja kilometrejä sodan keskellä, murtautua taistelulinjojen läpi ja matkustaa Pariisiin. Matkalla Saksan halki he kohtasivat monenlaisia vaaroja ja uhkia, mutta myös suurta ja epäitsekästä auttamisen halua ja ystävällisyyttä.

Gwen Strauss on kirjoittanut tämän kirjan lukuisten haastatteluiden ja arkistolähteiden perusteella. Tuloksena on henkeäsalpaavan jännittävä kertomus, josta kuvastuu inhimillisyyden ja ystävyyden sanoma.

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789523768017
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 9035
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Tietopokkarit

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.