Yhdeksän

Strauss, Gwen

Pako natsien kynsistä

Gwen Straussin Yhdeksän kertoo naisjoukon uhkarohkeasta matkasta vapauteen läpi sodan ja kuoleman.

Toisen maailmansodan päättyessä kirjailija Gwen Straussin isotäti Helene Podliasky johti yhdeksänhenkisen naisjoukon sodan runteleman natsi-Saksan läpi. He olivat kaikki vastarintataistelijoita, jotka pakenivat SS-joukkojen vankeudesta.

Kaikki joukon naiset olivat olleet alle kolmekymmenvuotiaita, kun he olivat liittyneet vastarintaliikkeeseen. He salakuljettivat aseita, piilottelivat laskuvarjoilla saapuneita liittoutuneiden agentteja, suunnittelivat pakoreittejä Espanjaan ja piilottivat juutalaislapsia. Lopulta Ranskan poliisi pidätti heidät ja luovutti Gestapolle. Naiset lähettiin Saksaan, missä he joutuivat vankilaan, Ravensbrückin keskitysleirille ja lopulta orjatyöleirille Leipzigiin.

Sodan viimeisinä päivinä he päättivät välttää lähes varman kuoleman ja paeta. Diplomatian, huumorin ja kylmäpäisyytensä ansiosta heidän onnistui myös murtautua taistelulinjojen läpi ja matkustaa Pariisiin. Matkalla Saksan halki he kohtasivat monenlaisia vaaroja ja uhkia, mutta myös suurta ja epäitsekästä auttamisen halua ja ystävällisyyttä.

Gwen Strauss syntyi ja eli lapsuutensa Haitissa. Hän on kirjoittanut aiemmin runoja, novelleja ja esseitä. Nykyään hän asuu Etelä-Ranskassa, missä hän johtaa Dora Maar -taiteilijakeskusta.

www.gwenstrauss.com

 

Kustantaja: Bazar
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523762503
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 90.35
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Holokausti

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.