Ärhäkkä kuin äidiksi tullut

Naakka, Irene

Äiti ja feministi

Esikoiskirjassaan Hullu kuin äidiksi tullut Irene Naakka ravisteli rohkeasti äitiyteen liittyviä myyttejä. Palautevyöry osoitti, ettei hän ollut kokemuksineen ja tunteineen yksin. Toisen lapsen odotus sai Irenen uudelleen pohtimaan raskautta, synnytystä ja perhe-elämää. Tällä kertaa näkökulma on vahvasti feministinen. Joskus on myös uskallettava suuttua.

Kun Irene Naakka pyörsi päätöksensä olla hankkimatta toista lasta, hän sai huomata, että vaikka moni asia on seitsemässä vuodessa muuttunut, ei tie äitiyteen edelleenkään ole yksinomaan auvoinen.

Vaikean raskauden, lamauttavan pahoinvoinnin ja muiden terveysongelmien laukaisema masennus sai pohtimaan, miksi naisille tyypillisiä sairauksia edelleen vähätellään ja niihin on vaikea saada apua. Kirja käsittelee myös mm. synnytyskokemuksia, parisuhdetta, uusperheen haasteita, tasa-arvoista vanhemmuutta, kiltin tytön syndroomaa ja äitiyteen liitettyjä odotuksia.
Ja sitä, miten selvitä lapsiarjesta järjissään.

Irene Naakka (s. 1985) on toimittaja, kirjailija ja bloggaaja. Hän työskennellyt toimittajana Iltalehdessä ja pitää Mutsie-blogia. Naakan esikoisteos Hullu kuin äidiksi tullut julkaistiin vuonna 2018. Naakka pitää myös feminististä Kroonisesti ärhäkkä -podcastia yhdessä Mona Blingin kanssa. Harjavallasta syntyisin oleva Naakka asuu Helsingissä.

 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523756632
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 17.3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.