Mannerheim-ristin jääkäriritarit
Ei saatavilla

Mannerheim-ristin jääkäriritarit

Lehtonen, Heikki

Jääkäriritareiden ura ja saavutukset ensi kertaa yksissä kansissa

Vuosina 1915-1918 Suomesta lähti Saksaan jääkärikoulutukseen vajaa kaksituhatta nuorta miestä.

Sisällissodan jatkovaiheissa jääkärit saivat johtamis- ja taistelukokemusta, jonka arvo osoittautui mittaamattomaksi yli kaksi vuosikymmentä myöhemmin käydyissä talvi- ja jatkosodassa.

Kaksikymmentä jääkäriupseeria palkittiin jatkosodan ja Lapin sodan suorituksistaan arvokkaimmalla suomalaissotilaiden kunnianosoituksella, nimityksellä Mannerheim-ristin ritariksi.

Teos käy läpi jokaisen jääkäriritarin elämänvaiheet, sotilasuran saavutuksineen, menestyksineen ja menetyksineen, heidän vahvuutensa ja heikkoutensa sekä sodan jälkeisen elämänsä.

Mukana teoksessa ovat mm. Ruben Lagus, Paavo Talvela, Antero Svensson, Taavetti Laatikainen, Kaarlo Heiskanen, Einar Vihma, Erik Heinrichs ja Lennart Oesch.

Heikki Lehtonen on Mannerheim-ristin ritarien säätiön hallintoneuvoston jäsen. Hän on pitkään tutkinut ritareiden saavutuksia ja kohtaloita niin sodassa kuin rauhankin aikana. Lehtonen on aiemmin julkaissut teokset Mannerheim-ristin ritareiden hautamuistomerkit - Kunnianosoitus veteraanisukupolville sekä Sodassa kuolleet Mannerheim-ristin ritarit 1941-1945.

 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523753242
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 99.23 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.