Merenneidon kuolema

Ekberg, Anna

Trilleri vie H. C. Andersenin mukana 1830-luvun Kööpenhaminan synkälle puolelle. 

”Katso, se näyttää ihan merenneidolta!” Väkijoukosta kuuluvat pienen pojan sanat saavat nuoren Mollyn astumaan lähemmäs. Häntä kohtaa kamala näky. Kanaalin törkyisestä vedestä nostettu prostituoitu on hänen sisarensa. 
Brutaalisti murhattua naista kauhistelevassa väkijoukossa Molly huomaa tutun nuoren miehen, runoilijaksi kutsutun Hans Christian Andersenin. Molly on useasti nähnyt tämän vierailevan sisarensa luona. Myös iltana jona sisar katosi. 
Todistajalausunnon perusteella Andersenista tulee murhan pääepäilty. Hänen on nopeasti otettava kohtalonsa omiin käsiinsä ja löydettävä oikea murhaaja välttääkseen pyövelin kirveen. 
Köyhyyden, tautien, kaaoksen ja poliittisten juonittelujen riivaamassa Kööpenhaminassa tämän murhan syy osoittautuu erityisen makaaberiksi. 
Kun murhaajan henkilöllisyys lopulta selviää, Andersenia kielletään rangaistuksen uhalla paljastamasta mieltä kuohuttavasta tapauksesta mitään. 
Kirjailija päättää kuitenkin kertoa tarinan omalla tavallaan. Hän kastaa kynänsä mustepulloon ja raapustaa otsikon Pieni merenneito, ja loppu on historiaa. 

”Kirjan juoni on kaikin tavoin fantastinen. Tästä voi hyvinkin veikata Vuoden paras rikosromaani -palkinnon voittajakandidaattia.” - Litteratursiden.dk 

Anna Ekberg on pseudonyymi, jonka takana on kaksi tanskalaista bestseller-dekkaristia Anders Ronnow Klarlund ja Jacob Weinreich. Ekbergiltä on aikaisemmin julkaistu dekkarit Salattu nainen, Uskottu nainen ja Kadotettu nainen. 
Thomas Rydahl on Kööpenhaminassa asuva kirjailija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt dekkaritrilogia Erakko, Paossa ja Myrskyn silmään. Trilogian aloitusosa sai mm. Tanskan parhaan rikosromaanin palkinnon sekä Lasiavain-palkinnon vuoden parhaasta pohjoismaisesta dekkarista. 

Kustantaja: Minerva
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523752115
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Rikos ja jännitys
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.