Lintutarkkailija - Suomen linnut ja lintuharrastus

Koskimies, Pertti

Suomessa pesii 98 miljoonaa lintua 240 lajista. Talveksi tänne jää noin 50 miljoonaa yksilöä, ja jopa 10 miljoonaa muuta lintua muuttaa maamme kautta keväin syksyin.

Lintuja elää Suomessa sopivan vähän, jotta ne oppii tunnistamaan, mutta sopivan paljon, jotta uutta opittavaa riittää ihmisiäksi. Lintuja voi tarkkailla missä ja milloin vain ja monin eri tavoin. Valokuvaus tai äänitys, muuton seuranta, talviruokinta, pönttölintujen tarkkailu, pesivien parien laskenta - lintujen parissa jokainen löytää kiinnostavaa puuhaa ympäri vuoden. Lintutarkkailija voi mielistyä myös tietyn lajin tai alueen seurantaan ja hyödyttää tutkimusta ja lintujen suojelua.

Lintuharrastajien kokoamien havainto- ja seuranta-aineistojen ansiosta linnuston muutokset tunnetaan Suomessa paremmin kuin muissa maissa. Joka kolmannen lintulajin pesimäkanta on pienentynyt huolestuttavasti 1980-luvulta. Nopean taantumisen tai harvinaisuuden vuoksi puolet lintulajeistamme on punaisella listalla eli uhanalaisia tai silmälläpidettäviä elinympäristöjen huonontumisen vuoksi.

Lintutarkkailija on perinpohjaisin ja ajantasaisin opaskirja lintujen tarkkailusta, niin lajien tunnistamisesta ja erilaisista harrastustavoista kuin harrastajista lintutieteen ja luonnonsuojelun edistäjinä. Se kuvaa kattavasti myös Suomen linnustoa, sen muutoksia ja uhanalaisuutta. Kirja on monipuolisen ja runsaan lintutiedon ja innoituksen lähde sekä vasta-alkajille että kokeneille lintuharrastajille.

Kirjan tekijä, ornitologi ja palkittu tietokirjailija Pertti Koskimies kuuluu maamme linnuston parhaisiin asiantuntijoihin. 

Kustantaja: Readme
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523731912
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 58.12

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto Tulossa0
Tilattavissa verkosta Ennakkotilaus
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.