Muurahaisia ja dinosauruksia

Liu, Cixin

Satiirinen taru. Poliittinen allegoria. Ekologinen varoitus. 

”Eräänä tavallisena liitukauden päivänä Maan ensimmäisen sivilisaation siemen alkoi itää, kun muurahaiset ja dinosaurukset löysivät toisensa.” 

Maailmankaikkeus on kolkko paikka, jossa älyllinen elämä tuntuu loistavan poissaolollaan. Olisi kaikkien todennäköisyyksien vastaista, että maapallolla kehittyisi samanaikaisesti kaksi älykästä lajia. Vielä hullumpaa olisi, jos nuo lajit kohtaisivat, muodostaisivat liiton ja rakentaisivat yhdessä sivilisaation. Mutta kun aikaa on rajattomasti, mikä tahansa on mahdollista. 

Muurahaisten ja dinosaurusten liitto sai alkunsa niinkin arkipäiväisestä asiasta kuin hammashoidosta. Vaatimaton alku, mutta sivilisaatio ponnisti siitä korkeuksiin ja aina avaruuteen asti. Matkan varrella kehittyivät myös kirjoitustaito, tiede, teollisuus, sodankäynti ja paljon muuta. Mutta toki näin vaikuttavalla kehityksellä on väistämättä hintansa... 

Muurahaisia ja dinosauruksia on Muistoja planeetta Maasta -trilogian kirjoittajan Liu Cixinin satiirinen vaihtoehtoesihistoria. Teoksen on suomentanut Rauno Sainio 

”Liu Cixin on Kiinan Arthur C. Clarke.” - New Yorker 

Liu Cixin (s. 1963) on moninkertaisesti palkittu, miljoonittain kirjoja myynyt kiinalainen kirjailija, joka on voittanut kansainvälisen Hugo-palkinnon lisäksi Kiinan tärkeimmän scifipalkinnon Galaxy Awardin yhdeksän kertaa. Liun Muistoja planeetta Maasta -trilogia on ollut kansainvälinen menestys, ja siitä on tekeillä Netflix-sarja. 

Kustantaja: Aula 2
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523643611
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2309Uutuuskauno

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen5
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.