Lasten juna

Ardone, Viola

Koskettava tarina rakkaudesta, perheestä, toivosta ja selviytymisestä toisen maailmansodan jälkeisessä Italiassa.

Mussolinin fasistit on lyöty, mutta maa on sodan jäljiltä epätoivoisessa tilassa, erityisesti eteläinen osa. Köyhien eteläitalialaisten perheiden lapsia lähetettiin tuhansittain turvaan maan vauraampaan ja turvallisempaan pohjoisosaan.

Seitsemänvuotias Amerigo asuu Napolissa äitinsä Antoniettan kanssa selviytyen päivästä toiseen nokkeluutensa ja pikkuhommien avulla, niin kuin koko rutiköyhä naapurusto. Eräänä päivänä Amerigo saa tietää, että pian hän nousee junaan, joka vie hänet pohjoiseen vieraan perheen luokse talveksi turvaan nälältä ja kylmyydeltä. Yhdessä tuhansien muiden lasten kanssa Amerigo matkustaa koko maan halki uuteen elämäänsä. Hänen uteliaiden ja viattomien silmiensä kautta näemme, kuinka sodan kurittama kansa nousee raunioista ja syntyy uudelleen.

Tositapahtumiin perustuva Lasten juna on unohtumaton romaani rikkomattomista perhesiteistä, taiteilijuudesta ja itsetuntemuksesta ja perheen merkityksestä ja siitä, mitä ja miten muistamme. Joskus on luovuttava kaikesta, jotta voi löytää itsensä.

Viola Ardone on napolilainen kirjailija ja opettaja. Lasten juna on hänen läpimurtoteoksensa ja se on käännetty 25 kielelle.

 

Kustantaja: Aula 2
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523641648
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.