Vaihtoehtoiset faktat

Wikforss, Åsa


Onko olemassa vaihtoehtoisia faktoja?

Voiko jokin olla totta minulle mutta ei sinulle, vai onko totuus jotain objektiivista? Vaihtoehtoiset faktat esittää selkeästi, mitä tieto on ja mitä se ei ole ja tarkastelee monipuolisesti yhä lisääntyvää fakta- ja tiedevastaisuutta.

Inhimillistä tietoa leimaa, että se on sosiaalista. Suurin osa tiedoistamme on peräisin muilta ihmisiltä. Siksi voimme kerryttää tietoa tavalla, johon mikään muu eläin ei kykene, mutta samalla se tekee meistä alttiita keksityille uutisille, valheille ja propagandalle.

Miten voimme vahvistaa vastustuskykyämme valheellisia ja perusteettomia väitteitä vastaan? Ja kuinka oikaisemme jo tehtyjä virheitä? Mikä on median rooli ja mitä koulut voivat tehdä? Nämä kysymykset ovat merkittäviä paitsi jokapäiväisen arkemme myös toimivan demokratian kannalta. Vastataksemme niihin tarvitsemme työkaluja, joita filosofia onneksi tarjoaa. Kirja sopii kaikille tiedon nykytilasta huolestuneille maailmankatsomuksesta riippumatta.

Åsa Wikforss on Tukholman yliopiston teoreettisen filosofian professori ja Kuninkaallisen tiedeakatemian jäsen. Vuonna 2019 hänet valittiin myös Ruotsin akatemian jäseneksi, Sara Daniuksen seuraajaksi.

 

Kustantaja: Aula & co
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523640726
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 11.5

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter12
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria3
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Kuopio1
Rosebud Katajanokka0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.