Cilkan tarina

Morris, Heather

Ilmestymisaika: 27.01.2020
"Cilka oli rohkein ihminen, jonka olen koskaan tavannut." 
- Lale Sokolov, Auschwitzin tatuoija 

Cilka Klein on vasta kuusitoistavuotias, kun hänet viedään Auschwitz-Birkenaun tuhoamisleirille. Siellä Cilkan kauneus kiinnittää komentaja Schwarzhuberin huomion, ja hän joutuu komentajan leikkikaluksi. Cilkan asema on kauhistuttava, mutta sen tuoma valta on ainoa keino pysytellä hengissä. 

Kun Auschwitz vihdoin vapautetaan, neuvostojoukot syyttävät Cilkaa yhteistoiminnasta. Hänet passitetaan suoraan Siperiaan, jossa sekä uudet että tutut kauhut vainoavat häntä jälleen: nälkä, kylmä, kuolema, vartijoiden ja vankien johtajien lähentely. Lopulta hän ystävystyy leirin naislääkärin kanssa ja oppii hoitamaan sairaita vankeja kurjimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Solmiessaan suhteita uudessa, karussa todellisuudessaan, hän havaitsee että on kaikesta huolimatta onnistunut säilyttämään myös kyvyn rakastaa. 

Cilkan tarina perustuu Cilkan kanssa Auschwitzissa asuneiden selviytyjien haastatteluihin ja Siperian leireiltä selviytyneiden kertomuksiin. Cilkan tarina on itsenäinen jatko-osa valtavan suosion saavuttaneelle Auschwitzin tatuoijalle. Se on kunnianosoitus ihmisen sitkeydelle ja kyvylle selviytyä mahdottomissakin olosuhteissa.  

Kustantaja: Aula 2
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523640276
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Kauno 2021 ja klassikot

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.