Luuta

Krohn, Leena

Nuori piika raataa leskeksi jääneen kenraalittaren luona kovan kurin alaisena. Palkaksi vaivoistaan hän saa vain tähteitä, toisinaan kimpaleen kissan hylkäämää seitä. Kun kenraalittaren sormus katoaa, piika saa lähtöpassit ja syytökset niskaansa. Alkaa ankara mieron tie, jota myös työnhauksi kutsutaan.

Piika kiertää niin lilliputtien kaupungissa, kirkossa, robottien tehtaalla kuin luolassa elävän karvajätin luona tiedustelemassa töitä, mutta vaatimukset tuntuvat mahdottomilta. Milloin kokemusta on liian vähän, milloin häneltä puuttuu tarpeeksi korkea tutkinto dosentin lattioiden lakaisuun. Hän kohtaa pakenevia metsiä ja hylättyjä kaupunkeja. Tien päässä vain luonnonhenki kuiskii lohtua.

Luuta on runomuotoon kirjoitettu ajaton kertomus pienestä ihmisestä, joka etsii työtä, oikeudenmukaisuutta ja omaa suuntaansa elämässä. Leena Krohn on itse kuvittanut tarinan maailman.

Leena Krohnin (s.1947) tuotanto sisältää romaaneja, lastenkirjoja, novelleja sekä esseitä. Krohnin kirjoitusten vaivihkainen huumori ja kuulas kieli puhuvat olemassaolomme kummallisistakin piirteistä rohkeasti ja älykkäästi. Lukuisia kirjallisuuspalkintoja saaneen Krohnin tuorein julkaisu, esseekokoelma Mitä en koskaan oppinut, ilmestyi vuonna 2021. Maailmalla tunnetuimpiin kuuluvan suomalaiskirjailijan teoksia on julkaistu yli 20 kielellä.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523633483
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: L 84.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter2
Rosebud Kaivopiha10+
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.