Vainajaiset

Kyllönen, Marja

Vainajaiset on tarina lapsettomuudesta ja sen seurauksista, sukupolvien ketjusta ja selittämättömistä voimista. Lasta odotettaessa jokin osaton on alati läsnä ja sen sormet kurottelevat kohti äitiä, isää, isoäitiä, naapurintyttöä, veljeä. Ihmiskohtalot kietoutuvat elliptisesti yhteen, tyhjän ympärille, ja tuota autiutta kukin heistä kokee parhaansa mukaan täyttää - kuka tihutöillä, kuka satuja sepitellen, kuka etsien syntymätöntä sisarustaan.

Marja Kyllösen odotetussa romaanissa erilaiset äänet ja väkevät voimat kohtaavat. Kansanrunouden kaiut kuuluvat maalaiselämän roisissa kuvauksessa vaihtuakseen Kallaksen Sudenmorsiamen sukuiseen jylhään mystiikkaan, kunnes tarina kääntyy kohti nykyaikaa, paranoidista perheyhteyttä Shriverin Poikani Kevinin tapaan. Kerrontaan soluttautuu poissaolevan pahantahtoinen kuiskaus, kun osaton mielii kaapata tarinan itselleen. Lyijyuuman taidokkuudesta muistuttava omaperäinen kieli leimuaa vahvana ja muodostaa omalakisen maailmansa.

Marja Kyllönen on julkaissut kaksi romaania, Helsingin Sanomien esikoiskirjapalkinnolla palkitun Lyijyuuman (WSOY, 1997) ja Rikot (WSOY, 2001). Hänen kuunnelmansa Äänetön osakas (2010) valittiin Suomen edustajaksi Prix Italiaan.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523632929
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10+
Rosebud Citycenter3
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.