Halvallasyöjät & Wittgensteinin veljenpoika (BAABEL)

Bernhard, Thomas

Halvallasyöjien päähenkilö, Koller, on vuosia sitten puistokävelyllä sattuneen koiranpureman seurauksena menettänyt jalkansa. Koiran omistajalta, lasitehtailija Welleriltä saamansa korvaussumman turvin Koller pystyy
keskittymään tieteelliseen työhönsä fysiognomian parissa. Se puolestaan saa ratkaisevan käänteen, kun Koller toisella puistokävelyllä yhtäkkiä kävelee vanhan saarnen sijaan vanhan tammen suuntaan ja törmää halvallasyöjiin, porukkaan, joka käy syömässä Wienin yleisessä ruokalassa... Sattumaa ei ole, asia johtaa toiseen, Bernhardin huikea proosa vyöryy epätoivosta slapstickiin ja takaisin.

Vuonna 1982 julkaistu Wittgensteinin veljenpoika on autofiktiivinen kuvaus kertojan ja kuuluisan filosofi-Wittgensteinin serkun pojan Paulin ystävyydestä. Kertoja on sairaalassa keuhkosairauden ja Wittgenstein hulluuskohtauksensa takia. Toivottomuuden ja kuolevaisuuden äärellä
nämä omalaatuiset henkilöt löytävät tukea ja turvaa yhteisestä
intohimostaan musiikkiin, huumorintajustaan ja porvarillista Wieniä kohtaan tuntemastaan vastenmielisyydestä. Teos on ystävyyden ylistys, Bernhardia herkimmillään.

 

Kustantaja: Teos
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789523630789
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen8
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.